Essays about: "livsmedelsproduktion"
Showing result 11 - 15 of 114 essays containing the word livsmedelsproduktion.
-
11. Mellan lantbrukare och entrecôte : en jämförelsestudie om aktörer i livsmedelskedjan för köttprodukter i Uppsala län
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Livsmedelsproduktion i Sverige har aldrig varit så aktuell som nu. Samtida kriser ökar medvetenheten om sårbarheten i den svenska livsmedelskedjan. Sedan 2017 har Sverige en livsmedelsstrategi för att öka den svenska livsmedelsproduktion. READ MORE
-
12. Kostigen mellan Bryssel och Jämtland : en undersökning av implementeringen och effekterna av EU:s gemensamma jordbrukspolitik i en svensk kontext
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Denna uppsats undersöker implementeringen av EU:s gemensamma jordbrukspolitik, Common Agricultural Policy (CAP) i en svensk kontext. Syftet är att utröna vilka effekter EU-finansierade jordbruksstöd har på jordbruket och huruvida det skapas några motsättningar mellan svensk jordbrukspolicy och CAP. READ MORE
-
13. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. READ MORE
-
14. Continuous leaching of phosphorus from sewage sludge ash
University essay from KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Abstract : The global demand for food is increasing. Different nutrients are used to increase growth in agriculture and are thus essential for the world ́s food supply. An important and common nutrient is phosphorus. It can be mined, in the form of phosphate, from phosphate rock. READ MORE
-
15. Supply chain effects of utilizing non destructive quality inspection in food production
University essay from Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleAbstract : Reducing waste and increasing efficiency in food supply chains is important for a sustainable food production. Modified Atmosphered Packaging (MAP) is a method of increasing food durability that requires gas quality and potential gas leakage inspection. READ MORE