Essays about: "livsmedelssäkerhet"
Showing result 16 - 20 of 55 essays containing the word livsmedelssäkerhet.
-
16. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. READ MORE
-
17. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. READ MORE
-
18. Lupin as a future protein source in Sweden – Food safety aspects, prospects and challenges
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The modern food system is a key driver of environmental and social burdens. A step towards becoming more sustainable has led to an increased demand for protein-rich leguminous crops. Lupin is a legume with a high nutritional value and well-adapted for cultivation in Sweden. READ MORE
-
19. Hållbara alternativ till ogräsmedel innehållande glyfosat : för grönsaksodling på friland
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Detta är en litteraturstudie som undersöker hållbara alternativa metoder för att kunna ersätta ogräsmedel innehållande glyfosat inom grönsaksodling på friland. Glyfosat är den aktiva substansen i det bredverkande ogräsmedel Roundup som har funnits på marknaden sedan slutet av 70-talet. READ MORE
-
20. Avel för effektivare nötkreatursproduktion ur ett hållbarhetsperspektiv
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : För att en mer hållbar och effektiv animalieproduktion ska kunna uppnås behöver avelsarbetet utformas utifrån olika hållbarhetsaspekter. De hållbarhetsaspekter som tas upp i detta arbete är ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. READ MORE