Essays about: "livsmedelsstrategin"

Showing result 1 - 5 of 9 essays containing the word livsmedelsstrategin.

  1. 1. När praktiken möter strategin : en beskrivning av grönsaksodlares handlingsutrymme i relation till Sveriges livsmedelsstrategi

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Kerstin Magnusson; [2019]
    Keywords : grönsaksodling; grönsaksodlare; strukturella faktorer; handlingsutrymme; livsmedelsstrategi;

    Abstract : I detta arbete möter grönsaksodlares praktiska erfarenheter den svenska livsmedelsstrategins mål om en ökad inhemsk livsmedelsproduktion. Livsmedelsstrategin anger regeringens vision om den svenska livsmedelsproduktionens utveckling. READ MORE

  2. 2. Evaluating resilience in the governing process of the food strategy for StockholmCounty : Resilience from theory to practice in a qualitativestudy

    University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Author : Elin Lundgren; [2019]
    Keywords : Resilience; governance; food strategy; Stockholm County;

    Abstract : To meet global challenges in food provision and to counteract environmental issues derivingfrom the food system, improved governance is necessary. Resilience is presented as a tool formanaging ecosystem services and for understanding what is required to achieve food security. READ MORE

  3. 3. Lönsamhet i att konvertera från konventionell till ekologisk mjölkgård : en fallstudie

    University essay from SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Henrik Andersson; [2018]
    Keywords : omställning; krav; ekologiskt; mjölkproduktion; kostnader; mjölk; sammansättning; avkastning;

    Abstract : En ökad marknad för ekologiska varor enligt Ekoweb (2017) ger ett stort intresse för att bedriva ekologisk produktion då många konsumenter värnar om miljövänlig mat och god djurhållning, och att det ekologiska livsmedlet slår försäljningsrekord varje år: Detta gör ämnet intressant att studera (Jordbruksverket, 2018b). Det blir oftast ett högre täckningsbidrag på de flesta gårdar med ekologisk produktion. READ MORE

  4. 4. En studie av drivkrafter och barriärer för att integrera hållbarhet i ett livsmedelsföretag : en fallstudie av ett svenskt slakteriföretag

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Ulrik Bergsland; Filippa Isaksson; [2018]
    Keywords : hållbarhet; köttbranschen; livsmedelsbranschen; livsmedelsföretag; mat; kött; sustainable supply chain management;

    Abstract : Parisavtalet, Kyotoprotokollet och livsmedelsstrategin driver på för ett mer hållbart arbete inom företag. I studien kopplas hållbarhetsarbete mot livsmedelsföretag eftersom mat är något som alltid kommer att behövas, och det är då av vikt att den är hållbart producerad. READ MORE

  5. 5. Digitalisering av gårdsbutiken : en fallstudie av Local Food Nodes

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Hanna Engvall; Ylva Gustafsson; [2017]
    Keywords : gårdsbutik; livsmedel; digitalisering; innovation; relationsmarknadsföring; småskalig livsmedelsproduktion; livsmedelsstrategin;

    Abstract : Det svenska jordbruket har genomgått rationaliseringar och jordbruken har blivit allt större och mer specialiserade sedan slutet på 1900-talet. Mindre enheter har haft svårt att konkurrera och därför tvingats lägga ner. Intresset för närodlad mat har däremot växt i samhället under de senaste åren. READ MORE