Essays about: "livsmedelssystem"
Showing result 16 - 20 of 38 essays containing the word livsmedelssystem.
-
16. Den svenska skolmåltiden ur ett hållbarhetsperspektiv : klimatpåverkan, trender och utveckling
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Livsmedelssystemet står för omkring en fjärdedel av de globala utsläppen av växthusgaser och bidrar samtidigt med stora påfrestningar på planetens naturliga system. Vid år 2050 beräknas världens befolkning uppnå ungefär 10 miljarder människor. READ MORE
-
17. Politics of scale in urban food governance - A case study of Malmö, Sweden
University essay from Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningAbstract : With the rescaling of environmental issues through international city networks, cities are increasingly viewed as key sites where innovative solutions are formed. The issues concerning food, which predominantly has been viewed as rural and national issues, have also found its way onto the urban agenda. READ MORE
-
18. Choice editing for sustainable development : consumer attitudes toward food retailers limiting food choices
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Society is facing significant challenges in transforming to a sustainable food system where healthy food is provided, while reducing the negative environmental impact. Yet, it is debatable whose responsibility it is to provide healthy, environmentally friendly food from sustainable food systems. READ MORE
-
19. Development of a new Front of Package Nutrition Label : a case in the European Union
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The current malnutrition epidemic calls for multiple solutions. The aim of the thesis is to identify the themes of the debate regarding the development of a single Front of-package nutrition label in the European Union. READ MORE
-
20. Hållbarhetsaspekter i svenska livsmedelsmärkningar
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Det krävs stora förändringar i matvanor, matsvinn och förbättringar av produktionsmetoderna för att uppnå hälsosam kost från hållbara livsmedelssystem som inte äventyrar planetens gränser. Hållbarhetsmärkningar kan ses som avgörande för att i tid ställa om våra livsmedelssystem. READ MORE