Essays about: "livsmedelstillsats"

Found 4 essays containing the word livsmedelstillsats.

  1. 1. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Linnea Kantis; [2020]
    Keywords : färgämnen; livsmedelstillsats; e-nummer; odling; trädgårdsgrödor; karotenoid; klorofyll; antocyan; betanin; azofärg;

    Abstract : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. READ MORE

  2. 2. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Linnea Kantis; [2020]
    Keywords : färgämnen; livsmedelstillsats; E-nummer; odling; trädgårdsgrödor; karotenoid; klorofyll; antocyan; betanin; azofärg;

    Abstract : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. READ MORE

  3. 3. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : John Bylund; [2012]
    Keywords : modifierad ; stärkelse; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Abstract : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi- tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. READ MORE

  4. 4. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : John Bylund; [2011]
    Keywords : stärkelse; modifierad; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Abstract : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi-tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. READ MORE