Essays about: "mältning"

Found 3 essays containing the word mältning.

  1. 1. Problemet med rosa kärnor i maltkorn

    University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant Pathology

    Author : Elin Almén; [2020]
    Keywords : Pink kernels; Malting barley; Gushing; Hydrophobins; ns-LTP; Fusarium spp; Rosa kärnor; Maltkorn; Hydrofobiner;

    Abstract : Rosa kärnor används som en indikator för att överskumning, s.k gushing kommer att uppstå på ölbryggerier. För att analysera rosa kärnor görs en okulär analys. Denna har fått kritik för att inte vara tillförlitlig nog att identifiera partier som orsakar gushing. READ MORE

  2. 2. Antioxidants (avenanthramides, tocopherols and tocotrienols) in different oat (Avena sativa) cultivars before and after malting

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Amanda Alvenäs; [2017]
    Keywords : oats; oat cultivars; avenanthramides; tocols; malting;

    Abstract : Interest in oats has increased during recent years because of its health beneficial effects, mainly as foodstuff but also as a pharmaceutical. Oats contain unique phytochemicals, like the oat specific antioxidants called avenanthramides. Oats also contain high levels of unsaturated fatty acids which can lead to oxidation problems during processing. READ MORE

  3. 3. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Michaela Isoz; [2016]
    Keywords : mältning; havre; vete; aminosyror; antioxidanter;

    Abstract : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. READ MORE