Essays about: "måltid"
Showing result 1 - 5 of 19 essays containing the word måltid.
-
1. Epidemiological survey of moderators moderators for railway noise annoyance
University essay from KTH/Teknisk akustikAbstract : The disturbance caused by railway noise has been investigated in this paper. A total of 127residents living near the Västra Stambanan were interviewed, and the noise levels from NordiskaBeräkningsmodellen were compared with the perceived disturbance. The results of the studyindicate a correlation between indoor noise levels and disturbance. READ MORE
-
2. Matförgiftningar och dess orsaker i Sverige under perioden 2012–2021
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Varje år rapporterar Sveriges kommuner och Folkhälsomyndigheten ca 2000–3000 fall av matförgiftning till Livsmedelsverket. Livsmedelsverkets uppskattning är att ca en halv miljon svenskar drabbas per år. Den här studien syftar till att undersöka matförgiftningar under de senaste 10 åren. READ MORE
-
3. Navigating the transformation to sustainable public meals - The case of Södertälje municipality, Sweden.
University essay from Stockholms universitet/Stockholm Resilience CentreAbstract : Food production and consumption is causing environmental harm such as climate change and a decline in ecosystem services. Hence, a transformation of the food system is necessary for humanity’s future well-being. READ MORE
-
4. Den svenska skolmåltiden ur ett hållbarhetsperspektiv : klimatpåverkan, trender och utveckling
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Livsmedelssystemet står för omkring en fjärdedel av de globala utsläppen av växthusgaser och bidrar samtidigt med stora påfrestningar på planetens naturliga system. Vid år 2050 beräknas världens befolkning uppnå ungefär 10 miljarder människor. READ MORE
-
5. Making a feast for the deceased : Archaeobotanical investigation of plant remains in ovens used for drying cereals and food consumption through ovens, graves, and bog bodies
University essay from Umeå universitet/Institutionen för idé- och samhällsstudierAbstract : Det finns många frågetecken kvar kring konsumtionsbeteende inom förhistoriska kulturer. Målet med denna studie var därför att studera och förbättra förståelsen av det arkeobotaniska materialet i ugnar gjorda för att torka sädeskorn och hur ugnarnas innehåll korrelerar med den växtbaserade matkonsumtionen, samt att försöka se potentiella samband mellan ugnarna, deponerade växtrester i gravar och de två mossliken Grauballemannen och Tollundmannens maginnehåll. READ MORE