Essays about: "meat quality"
Showing result 1 - 5 of 147 essays containing the words meat quality.
-
1. En god djurvälfärd? : en litteraturstudie om vad som kan göras för att minska mjölkkors rädsla i samband med lastning och transport
University essay from SLU/Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärdAbstract : Rädda och stressade djur är inte välmående djur. Rädda mjölkkor kan reagera oförutsägbart och hastigt vilket gör att de kan vara farliga att hantera. Rädsla och stress hos mjölkkor kan orsaka fysiska skador, materiella skador och ekonomiska förluster. READ MORE
-
2. Identifying motivations and barriers to vegetarian diets--An exploratory study on young internationals in Sweden
University essay from Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetAbstract : Our current food system is a significant contributor to anthropogenic greenhouse gas (GHG) emissions, land and water use, biodiversity loss among other issues. In order to achieve the sustainability agendas, a shift in the food system is required. READ MORE
-
3. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. READ MORE
-
4. Presence of bacteria in modified atmosphere packed raw chicken meat and their effect on shelf life and sensory characteristics : a microbiological and sensory evaluation
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Food waste is a huge challenge and constitutes a massive hurdle for development of sustainable food systems. Around 30% of all food produced for human consumption globally is estimated to be discarded, which in many cases is due to the foods having reached best-before-date. READ MORE
-
5. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. READ MORE