Essays about: "mejeri"

Showing result 1 - 5 of 33 essays containing the word mejeri.

  1. 1. Analysis of bottlenecks and volume increases in a dairy production

    University essay from Linköpings universitet/Kommunikations- och transportsystem; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Author : Rebecca Persson; Izabel Wikner Zienkiewicz; [2023]
    Keywords : Flaskhalsanalys; flaskhalsidentifiering; simulering; processindustri; Industriell ekonomi; Industriell ekonomi;

    Abstract : Arla Foods står konstant inför nya volymförändringar i produktionen och kräver därför kontinuerligt arbete med att studera om mejeriet har kapacitet att ta sig an nya volymökningar. Mejeriet i Linköping har tagit över produktionen av Gräddfil från ett annat mejeri. READ MORE

  2. 2. Utmaningar och möjligheter för mindre mjölkkobesättningar i Sverige : en kvalitativ studie med fokus på djurvälfärd, smittskydd och klimatanpassning

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Sofia Carlsson; [2023]
    Keywords : svensk mjölkproduktion; mindre mjölkkobesättning; utmaningar; möjligheter; styrkor; djurvälfärd; smittskydd; klimatanpassning;

    Abstract : Mjölkproduktionen är en viktig del av den svenska livsmedelsförsörjningen. För att mjölkgårdar ska bidra till en hållbar sådan krävs bland annat att de har ett gott smittskydd, god djurhälsa och en klimatanpassad produktion. READ MORE

  3. 3. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Carin Eriksson; [2023]
    Keywords : livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Abstract : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. READ MORE

  4. 4. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Helena Markusson; [2021]
    Keywords : total bacterial count; milk microbiota; raw milk quality; spoilage;

    Abstract : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. READ MORE

  5. 5. Transition towards plant-based dairy substitutes : An exploratory study on the driving forces and the windows of opportunity for startups

    University essay from KTH/Industriell ekonomi och organisation (Inst.)

    Author : Nishapa Chowpradith; Kevin Kullgren; [2021]
    Keywords : Plant-based Dairy Substitutes; Sustainable Food Startups; Sustainability Transitions; Business Model Innovation; Multi-level Perspective; Växtbaserade Mejeri-substitut; Hållbara Startups; Hållbarhets-övergångar; Business Model Innovation; Multi-level Perspective;

    Abstract : A radical shift in consumption and production of food is necessary to combat climate change. This has sparked interest in diets and their implications on the environment, both among researchers and among consumers. Plant-based dairy substitutes is one field of products that is experiencing significant growth. READ MORE