Essays about: "milk and beef"

Showing result 1 - 5 of 37 essays containing the words milk and beef.

  1. 1. Kartläggning av krisberedskapen på nötkreatursgårdar i Uppland : en intervjustudie av lantbrukares uppfattningar om sårbarheter och styrkor i beredskapen på mjölk- och köttgårdar

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Christine Dahl; [2024]
    Keywords : nötkreatur; ko; mjölkko; kris; krisberedskap; beredskap; beredskapsplan; lantbrukare; resiliens;

    Abstract : Primärproduktionen, där animalieproduktion är en del, behöver kunna fortgå trots störningar så som mer extrema väderförhållanden med långdragen torka eller kraftiga skyfall, större sjukdomsutbrott eller i värsta fall väpnad konflikt. Idisslare har en viktig roll i vår livsmedelsförsörjning men i dagsläget vet vi väldigt lite om hur den enskilda gården skulle påverkas vid olika samhällsstörningar. READ MORE

  2. 2. Faktorer som påverkar livslängden hos svenska mjölkkor : effekter på metanutsläppen

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Mikaela Walltin; [2023]
    Keywords : fertilitet; nkalvningsålder; kvigor; metan; mjölkkor; rekryteringsprocent;

    Abstract : Livslängden hos svenska mjölkkor är idag relativt kort då faktorer som en hög rekryteringsprocent, låg fertilitet, sjukdomar och skador, låg mjölkavkastning, hög inkalvningsålder och en önskan om bättre genetiskt material i nästa generations kvigor spelar in. Alla dessa faktorer påverkar i sin tur metanutsläppen då en mjölkko som lever länge och bidrar till besättningen med sin mjölkavkastning har lägre metanutsläpp än en ko som lever kortare tid. READ MORE

  3. 3. Prisvolatilitet, riskbedömning och strategi hos svenska lantbrukare på grund av kriget i Ukraina : riskhantering i det svenska lantbruket

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Oskar Gustafsson; Jacob Nylander; [2022]
    Keywords : krig; risk; prisvolatilitet; strategi;

    Abstract : Olika former av kriser är en stor faktor som kan leda till stora problem för lantbrukare. Syftet med detta arbete är att undersöka vad personer ifrån olika delar av lantbrukssektorn tänker kring de stora prissvängningarna som är till följd av kriget och hur man som lantbrukare ska agera för att minimera riskerna det innebär. READ MORE

  4. 4. How does a beef x dairy calving affect the dairy cow’s following lactation period?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Roberto Espinola Alfonso; [2022]
    Keywords : beef cattle; dairy cattle; crossbreeding; milk yield; fertility; survival;

    Abstract : In dairy x beef breeding, much of the research has focused on the performance of the crossbred calves, yet little focus has been given to the subsequent performance of the cow itself. This study aimed to evaluate the performance of dairy cows for milk yield, fertility, and survival traits after giving birth to crossbred calves, and to compare this to the performance of dairy cows after giving birth to purebred dairy calves. READ MORE

  5. 5. Reducing the beef with beef. How a food retailer could reduce their environmental impact by changing what and how they sell

    University essay from Lunds universitet/LUCSUS

    Author : Ross McDonald; [2022]
    Keywords : food retailers; interventions; sustainable consumption; meat reduction; behaviour change; sustainability science; Social Sciences;

    Abstract : Current food consumption habits in wealthy countries continue to drive biodiversity loss and greenhouse gas (GHG) emissions. Food retailers play a key but currently understudied and underleveraged role in shifting consumer habits away from foods with high climate and biodiversity impacts (e.g. beef, lamb, milk) towards lower-impact alternatives. READ MORE