Essays about: "milk fat composition"

Showing result 1 - 5 of 74 essays containing the words milk fat composition.

  1. 1. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    University essay from Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Author : Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Keywords : properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. READ MORE

  2. 2. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Andersson; [2023]
    Keywords : Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Abstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE

  3. 3. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Vanessa Brodin; [2023]
    Keywords : mjölkko; metan; minska; reducera; 3-NOP; 3-nitrooxypropanol; mjölkkvalitet; mjölkavkastning;

    Abstract : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. READ MORE

  4. 4. Characterization of bovine milk from indigenous species from Sri Lanka

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Jonathan Skager; [2022]
    Keywords : Milk; total proteolysis; protein profile; capillary electrophoresis; fluorescence; indigenous cattle; Jersey cattle; Friesian cattle; Sri Lanka;

    Abstract : Sri Lanka is a country in south Asia that from the beginning of the 21st century, until 2016 almost doubled their quantity in milk import, this to meet their national market demand for dairy products. The country is divided into different agroecological zones, which are the up-country, mid-country, and the lowlands. READ MORE

  5. 5. Quality parameters and protein profile in raw milk from individual cows with different lactation number and breed

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Jennifer Hallqvist; [2022]
    Keywords : Raw milk quality; protein profile; actation number; Swedish Red; Swedish Holstein;

    Abstract : Swedish dairy cows have an average life expectancy of 5 years, which means that each cow undergoes about 2.5 lactation cycles through her life. Reasons for culling dairy cows are mainly impaired fertility, udder health (mastitis) and low milk yield. READ MORE