Essays about: "milk industry"

Showing result 1 - 5 of 111 essays containing the words milk industry.

  1. 1. From farm to food waste? : Opportunities and limitations for a circular economy in the cow milk and oat drink industries

    University essay from Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Author : Linnea Fundberg; Zandra Hedlund; [2023]
    Keywords : Circular economy; food waste; supply chain managment; oat drink; dairy; sustainability;

    Abstract : The purpose of our thesis is to determine to what extent the cow milk and oat drink industries can implement a circular economy according to Ellen MacArthur Foundation’s definition. In addition, we will discuss the impact on the overall sustainability. READ MORE

  2. 2. Assessment of the integration of solar heat power into food drying processes

    University essay from Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Author : Charalampos Psilopoulos; [2023]
    Keywords : Sustainable; sustainability; co2 reduction; feasibility; solar thermal; direct steam generation; drying; food industry; scope 1 emissions; sdg; sustainable development goals; spray drying; drum drying; powder; food; Technology and Engineering;

    Abstract : The long-lasting usage of fossil fuels has brought its negative impact on the planet and thus the society is turning towards more environmentally sustainable solutions in every aspect of life. This master’s thesis discusses the novel topic of integrating concentrated solar thermal collectors, which directly produce steam, to drying processes in the food industry, which is proven to currently emit significant amounts of Greenhouse Gases (GHGs). READ MORE

  3. 3. Suspensions of Calcium Phosphate : Interactions of milk proteins to hydroxyapatite

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Ying Chen; [2023]
    Keywords : Calcium fortification; Milk proteins interactions; Colloid chemistry; Food technology; engineering and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : Capolac is a product containing hydroxyapatite (HA) from Arla Food Ingredients, to be used for calcium fortification. The adsorption of casein and whey proteins onto the Capolac was investigated, aiming to solve the sedimentation problem of this insoluble calcium phosphate. READ MORE

  4. 4. Framtidsspaning för svensk mjölk : Identifiering av nyckelfaktorer för att öka konkurrenskraften i svensk mjölk genom jämförelse av strategier

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Josefine Andersen; Linus Brink; [2023]
    Keywords : Konkurrenskraft; strategi; livsmedelsstrategi; mjölksektor; kartläggning; policy; marknad; svensk mjölkproduktion;

    Abstract : I svensk livsmedelsstrategi som lanserades i juni 2017 skrivs det att konkurrenskraft är en viktig del i utvecklingen av Sveriges animalieproduktion och självförsörjning. Detta ska uppnås genom produktionsökning, expansion på inhemsk och utländsk marknad samt miljömål. Dock har trenderna under de senaste åren varit de motsatta. READ MORE

  5. 5. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Carin Eriksson; [2023]
    Keywords : livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Abstract : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. READ MORE