Advanced search

Showing result 6 - 10 of 530 essays matching the above criteria.

  1. 6. From farm to food waste? : Opportunities and limitations for a circular economy in the cow milk and oat drink industries

    University essay from Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Author : Linnea Fundberg; Zandra Hedlund; [2023]
    Keywords : Circular economy; food waste; supply chain managment; oat drink; dairy; sustainability;

    Abstract : The purpose of our thesis is to determine to what extent the cow milk and oat drink industries can implement a circular economy according to Ellen MacArthur Foundation’s definition. In addition, we will discuss the impact on the overall sustainability. READ MORE

  2. 7. Nio mjölkproducenters erfarenheter av att vaccinera mot E. coli mastit : en intervjustudie om effekt, arbetsmiljö och administration

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Moa Tallåker; [2023]
    Keywords : E. coli; mastit; immunförsvar; klinisk mastit; subklinisk mastit; vaccin;

    Abstract : Juverinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar mjölkkor, juverinflammation kallas också för mastit. Mastit orsakas i huvudsak av bakterier. Olika bakterier ger upphov till olika sorters mastiter med olika sjukdomsförlopp. Mastiterna kan vara kliniska eller subkliniska, det som skiljer dem åt är symptomen och tidsbilden. READ MORE

  3. 8. Assessment of the integration of solar heat power into food drying processes

    University essay from Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Author : Charalampos Psilopoulos; [2023]
    Keywords : Sustainable; sustainability; co2 reduction; feasibility; solar thermal; direct steam generation; drying; food industry; scope 1 emissions; sdg; sustainable development goals; spray drying; drum drying; powder; food; Technology and Engineering;

    Abstract : The long-lasting usage of fossil fuels has brought its negative impact on the planet and thus the society is turning towards more environmentally sustainable solutions in every aspect of life. This master’s thesis discusses the novel topic of integrating concentrated solar thermal collectors, which directly produce steam, to drying processes in the food industry, which is proven to currently emit significant amounts of Greenhouse Gases (GHGs). READ MORE

  4. 9. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Lisa Valleräng; [2023]
    Keywords : gårdsmejeri; förädling; mjölkgård; globala livsmedelssystem; lokala livsmedelssystem; berättande; värdeskapande; relationsmat;

    Abstract : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. READ MORE

  5. 10. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Nic Johansson; [2023]
    Keywords : Käringtand; Lotus corniculatus; egenskaper; biologi; samodling; baljväxt; vall; kondenserade tanniner; CT; parasiter; metanutsläpp; tillväxt; etablering; ensilering; fodervärde;

    Abstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE