Essays about: "milk yield"
Showing result 1 - 5 of 244 essays containing the words milk yield.
-
1. Heritability of methane emission in Swedish Red cattle in northern Sweden
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Dairy cattle contribute a significant proportion of greenhouse gases (GHG), mainly methane (CH4), among other livestock species. Methane has a negative impact on climate; therefore, its reduction is a top priority for a sustainable dairy production system. READ MORE
-
2. Faktorer som påverkar livslängden hos svenska mjölkkor : effekter på metanutsläppen
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Livslängden hos svenska mjölkkor är idag relativt kort då faktorer som en hög rekryteringsprocent, låg fertilitet, sjukdomar och skador, låg mjölkavkastning, hög inkalvningsålder och en önskan om bättre genetiskt material i nästa generations kvigor spelar in. Alla dessa faktorer påverkar i sin tur metanutsläppen då en mjölkko som lever länge och bidrar till besättningen med sin mjölkavkastning har lägre metanutsläpp än en ko som lever kortare tid. READ MORE
-
3. Assessment of the integration of solar heat power into food drying processes
University essay from Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperAbstract : The long-lasting usage of fossil fuels has brought its negative impact on the planet and thus the society is turning towards more environmentally sustainable solutions in every aspect of life. This master’s thesis discusses the novel topic of integrating concentrated solar thermal collectors, which directly produce steam, to drying processes in the food industry, which is proven to currently emit significant amounts of Greenhouse Gases (GHGs). READ MORE
-
4. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. READ MORE
-
5. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. READ MORE