Essays about: "milk yield"

Showing result 16 - 20 of 244 essays containing the words milk yield.

  1. 16. Förlängt kalvningsintervall : stämmer rekommendationerna om att 12 månaders kalvningsintervall är mest lönsamt?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Viktor Ronström; [2022]
    Keywords : Kalvningsintervall; lönsamhet; mjölkavkastning; fertilitet; Calving interval; profitability; milk yield; fertility;

    Abstract : Svenska mjölkkors mjölkavkastning ökar för varje år som går. Ett kalvningsintervall om 12–12,5 månader är vanligt och har varit rekommendationen de senaste 30 åren för att uppnå en maximal vinst då försök visat att mjölkavkastningen sjunker ju längre laktationen går. READ MORE

  2. 17. Hur lönsamt är det med en lägre inkalvningsålder?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Linnea Gerdin; [2022]
    Keywords : nkalvningsålder; mjölkavkastning; uppfödningsstrategi; lönsamhet;

    Abstract : Syftet med den här litteraturstudien är att försöka förstå varför den genomsnittliga inkalvningsåldern i Sverige fortsatt är relativt hög samt att ta reda på om det finns tydliga kopplingar mellan inkalvningsålder och lönsamhet. För att säkerställa en hållbar lönsamhet i ett mjölkföretag bör dess mål vara att minimera kostnader för rekryteringskvigorna samtidigt som produktionskapaciteten bibehålls eller stärks. READ MORE

  3. 18. Robotens roll i juverhälsoarbetet : en kvalitativ studie

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Ida Gillsjö; [2022]
    Keywords : mjölkrobot; automatiskt mjölkningssystem; AMS; juverhälsa; Kokontrollen; beslutsfattande;

    Abstract : Mastit är ett stort problem hos mjölkkor, som leder till ökad kostnad och antibiotikaanvändning samt ger produktionsförluster och försämrad djurvälfärd. För att nå en mer hållbar produktion är det viktigt att utveckla strategier för att arbeta med juverhälsan. READ MORE

  4. 19. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Larsson; [2021]
    Keywords : swedish goat milk; αs1-casein; total proteolysis; plasmin; plasminogen; spectrophotometry;

    Abstract : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. READ MORE

  5. 20. Våmacidos – den svårupptäckta sjukdomen : en studie kring hur sjukdomen uppkommer samt dess förekomst i Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Linnéa Jönsson; Amanda Pettersson; [2021]
    Keywords : våmacidos; subakut våmacidos; SARA; foderrelaterade sjukdomar på mjölkkor; rumen acidosis; subacute rumen acidosis; digestive disorders of dairy cows;

    Abstract : För att mjölkkor ska ha en väl fungerande våm krävs en foderstat med en stor mängd fiberrika material som stimulerar till idissling. Vid en för hög tillförsel av stärkelse och en lägre andel fibrer i foderstaten kan mängden flyktiga fettsyror öka i våmmen. READ MORE