Essays about: "mjölkens"

Showing result 1 - 5 of 79 essays containing the word mjölkens.

  1. 1. Association between technological properties of bovine milk, cold induced depletion and genetic variants of β- and κ-casein

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Simon Tobias Höxter; [2023]
    Keywords : Milk proteins; casein micelle; β-casein depletion; micelle size; milk coagulation properties Swedish;

    Abstract : Caseins (CN) represent about 80% of the total protein in bovine milk and are of major importance in dairy production. The four casein types, i.e., αs1-, β-, αs2-, and κ-casein are in turn divided into different genetic variants. READ MORE

  2. 2. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Vanessa Brodin; [2023]
    Keywords : mjölkko; metan; minska; reducera; 3-NOP; 3-nitrooxypropanol; mjölkkvalitet; mjölkavkastning;

    Abstract : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. READ MORE

  3. 3. A comparative study of innovation rennets from Swedish ruminants: calves, kids, and lambs

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Dena Marie Bengtsson; [2023]
    Keywords : Ruminant milk; Swedish bovine rennet; Swedish kid rennet; Swedish lamb rennet; Artisanal cheese production; Rheological properties; Curd yield; Gel firmness; Innovation; Milk coagulation time;

    Abstract : The study aimed to examine Swedish innovation rennets (lamb and kid) and bovine rennets (pepsin and chymosin) in combination with species-specific milk from goat, sheep, and cow. This was accomplished by evaluating the gross composition, casein and whey protein content, casein number of the milk types, as well as rheological properties, such as curd yield, coagulation time, and gel firmness. READ MORE

  4. 4. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Carin Eriksson; [2023]
    Keywords : livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Abstract : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. READ MORE

  5. 5. Pasture related characteristics and management strategies associated with udder health in farms with an automatic milking system : impact on somatic cell count and milking frequency

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Emma Laufors; [2022]
    Keywords : somatic cell count; milking interval; automatic milking system; udder health; heat stress; pasture strategies; preventative measures;

    Abstract : Udder health plays a central role in the dairy industry and poor udder health can entail both negative economic and animal welfare consequences as well as increased antimicrobial use. The somatic cell count (SCC, a commonly used measurement of udder health) has been observed to increase during the summer season both in Sweden and in other countries. READ MORE