Essays about: "mjölkfett"

Showing result 1 - 5 of 14 essays containing the word mjölkfett.

  1. 1. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Vanessa Brodin; [2023]
    Keywords : mjölkko; metan; minska; reducera; 3-NOP; 3-nitrooxypropanol; mjölkkvalitet; mjölkavkastning;

    Abstract : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. READ MORE

  2. 2. Insulinets påverkan på mjölkproduktionen

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Lisa Pettersson; [2016]
    Keywords : insulin; mjölkproduktion; mjölkkor; mjölkfett; mjölkprotein;

    Abstract : Det är mjölkkörtlarna som från näringsämnen i blodet bygger upp mjölkens fett, laktos och det mesta av proteinet. Mjölkutsöndringen regleras bland annat av hormonella koncentrationer i blodet, lokala förhållanden i alveolen, näringsämnen i blodet samt blodflödet till juvret. READ MORE

  3. 3. Olika fettfodermedels påverkan på mjölkfettets koncentration av långa omättade fettsyror

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Hanna Blomberg; [2015]
    Keywords : fettfoder; mjölkfett; omega-3-fettsyror; CLA;

    Abstract : Det finns ett stort intresse för att öka koncentrationen av långa fleromättade fettsyror i komjölk, omega-3-fettsyror till exempel har föreslagits ha önskvärda effekter på den kardiovaskulära hälsan hos människor. Våmsyra är en annan lång fleromättad fettsyra som har visat anticarcinogena effekter i musmodeller och har vissa positiva effekter på viktnedgång. READ MORE

  4. 4. The effect of vegetable fat on cheese yield and cheese properties

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Marcus Hjalmarsson; [2015]
    Keywords : cheese; analogue cheese; vegetable fat; cheese yield; texture;

    Abstract : The production of cheese is in continuous development with objectives to in-crease productivity, achieve changes in shelf life and functional properties of the products. One concept in the development is to substitute milk fat with vegetable fats and oils in the manufacture of cheese. READ MORE

  5. 5. Vitamin B som tillskott för ökad mjölkproduktion hos mjölkkor

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Elin Stenberg; [2015]
    Keywords : mjölkkor; mjölkmängd; biotin; folsyra; vitamin B12;

    Abstract : Denna litteratursammanställning redogör för studier som utvärderade huruvida tillskott av biotin, folsyra och vitamin B12 kunde höja mjölkavkastningen hos mjölkkor. Syftet var att ta reda på huruvida B-vitaminerna biotin, folsyra och vitamin B12 kan ge effekt på mjölkproduktion och om vitaminerna därmed bör ingå i utfodringsrekommendationer till högproducerande mjölkkor. READ MORE