Essays about: "mjölkkvalitet"

Showing result 1 - 5 of 21 essays containing the word mjölkkvalitet.

  1. 1. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Nic Johansson; [2023]
    Keywords : Käringtand; Lotus corniculatus; egenskaper; biologi; samodling; baljväxt; vall; kondenserade tanniner; CT; parasiter; metanutsläpp; tillväxt; etablering; ensilering; fodervärde;

    Abstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE

  2. 2. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Vanessa Brodin; [2023]
    Keywords : mjölkko; metan; minska; reducera; 3-NOP; 3-nitrooxypropanol; mjölkkvalitet; mjölkavkastning;

    Abstract : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. READ MORE

  3. 3. Methane mitigating feed additives in future dairy production : consumer and producer attitudes and potential effects on dairy products

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Olofsson Laasonen; [2022]
    Keywords : Enteric methane; mitigating strategies; rumen metabolism; 3-Nitrooxypropanol; Asparagopsis taxiformis;

    Abstract : Enteric methane emitted from ruminant metabolism is the most prominent greenhouse gas produced in livestock production. Mitigation strategies in the form of different types of methane reducing feed additives are approaching the market in near future. The effects of implementing the feed additives into the dairy sector was evaluated in this study. READ MORE

  4. 4. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Helena Markusson; [2021]
    Keywords : total bacterial count; milk microbiota; raw milk quality; spoilage;

    Abstract : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. READ MORE

  5. 5. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Louise Gustafsson; [2020]
    Keywords : endogena proteaser; exogena proteaser; mjölkkvalitét; mjölkproteiner;

    Abstract : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. READ MORE