Essays about: "mjölkprodukter"
Showing result 1 - 5 of 25 essays containing the word mjölkprodukter.
-
1. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products
University essay from KTH/Industriell bioteknologiAbstract : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. READ MORE
-
2. Kan Campylobacter överföras via hönsägg?
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Campylobacterios är den vanligaste rapporterade orsaken till magtarminfektion hos människor i såväl Sverige som övriga Europa och USA. Campylobacter jejuni subsp. jejuni är den underart som oftast orsakar sjukdom. Sjukdomen orsakar stora ekonomiska kostnader för samhället varje år. READ MORE
-
3. Dietary fibres and dairy products : How does it affect the development of cancer and diabetes type 2
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Eating habits are one of the main factors that can affect the development of non-communicable diseases such as cancer and diabetes. The prevention of cancer and diabetes is a significant public health challenge due to the growing rate all over the world. Dietary behaviours are one of the important factors to lower the risk of these diseases. READ MORE
-
4. Is the growing demand for plant-based food disrupting the food industry?
University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Abstract : Many industries are following a trajectory where today’s production and consumption patterns are putting unsustainable strain on the health of our planet. One industry with particularly large impact is the animal-based food industry. READ MORE
-
5. Jod i mjölk : vad påverkar innehållet
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Globalt är jodbrist ett av de allvarligaste hälsoproblemen. Delar av befolkningar i flertalet utvecklade länder som tidigare har haft tillräckliga intag av jod har idag jodbrist. READ MORE