Essays about: "mjölkprodukter"

Showing result 1 - 5 of 25 essays containing the word mjölkprodukter.

  1. 1. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products

    University essay from KTH/Industriell bioteknologi

    Author : Sophie Elväng; [2023]
    Keywords : Pulses protein; protein concentrate; gels; solubility; emulsions; Baljväxter; proteinkoncentrat; gel; löslighet; emulsion;

    Abstract : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. READ MORE

  2. 2. Kan Campylobacter överföras via hönsägg?

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Jeremy Rocchio; [2021]
    Keywords : Campylobacter jejuni; ägg; höns; kyckling; överlevnad; överföring;

    Abstract : Campylobacterios är den vanligaste rapporterade orsaken till magtarminfektion hos människor i såväl Sverige som övriga Europa och USA. Campylobacter jejuni subsp. jejuni är den underart som oftast orsakar sjukdom. Sjukdomen orsakar stora ekonomiska kostnader för samhället varje år. READ MORE

  3. 3. Dietary fibres and dairy products : How does it affect the development of cancer and diabetes type 2

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elin Forslund; [2021]
    Keywords : Dietary fibers; Dairy products; Cancer; Diabetes;

    Abstract : Eating habits are one of the main factors that can affect the development of non-communicable diseases such as cancer and diabetes. The prevention of cancer and diabetes is a significant public health challenge due to the growing rate all over the world. Dietary behaviours are one of the important factors to lower the risk of these diseases. READ MORE

  4. 4. Is the growing demand for plant-based food disrupting the food industry?

    University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Author : Anna Tjernlund; [2021]
    Keywords : Sustainable transformation; plant-based; food industry; Oatly; dairy alternative; consumers; sustainability; Hållbar utveckling; industriell transformation; växtbaserat; livsmedelsindustri; mejeriindustri; mjölkalternativ; matindustri; konsumenter; hållbarhet; Oatly;

    Abstract : Many industries are following a trajectory where today’s production and consumption patterns are putting unsustainable strain on the health of our planet. One industry with particularly large impact is the animal-based food industry. READ MORE

  5. 5. Jod i mjölk : vad påverkar innehållet

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Rebecka Sterner; [2020]
    Keywords : näringsinnehåll; foder; rapsfröprodukter; spendoppningsmedel; ; hälsa; nutrition;

    Abstract : Globalt är jodbrist ett av de allvarligaste hälsoproblemen. Delar av befolkningar i flertalet utvecklade länder som tidigare har haft tillräckliga intag av jod har idag jodbrist. READ MORE