Advanced search
Showing result 1 - 5 of 29 essays matching the above criteria.
-
1. Quality parameters and protein profile in raw milk from individual cows with different lactation number and breed
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Swedish dairy cows have an average life expectancy of 5 years, which means that each cow undergoes about 2.5 lactation cycles through her life. Reasons for culling dairy cows are mainly impaired fertility, udder health (mastitis) and low milk yield. READ MORE
-
2. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. READ MORE
-
3. Bete för mjölkkor under nordliga förhållanden : påverkan på mjölkavkastning och mjölksammansättning
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Bete har visats ha positiva effekter på mjölkkors hälsa och livslängd. Svensk djurskyddslag innehåller ett lagstadgat beteskrav för nötkreatur som bland annat omfattar mjölkkor. READ MORE
-
4. Effekter på mjölkmängd och mjölksammansättning när ko och kalv hålls tillsammans i tidig laktation
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Det finns ett intresse hos allmänheten för mjölkproduktion där ko och kalv hålls tillsammans istället för att separeras direkt efter födseln. Syftet med denna litteraturstudie var att sammanställa den information som finns i vetenskapliga artiklar om hur mjölkmängd och mjölksammansättning påverkas av att ko och kalv hålls tillsammans i tidig laktation. READ MORE
-
5. Individuella skillnader i grovfoderintag hos mjölkkor : sambandet mellan grovfoderintag och djuregenskaper
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Dagens mjölkkor utfodras med stora mängder kraftfoder för att åstadkomma en hög mjölkavkastning. Kornas matsmältningsapparat är uppbyggt för att kunna inta stora mängder grovfoder och i Sverige har vi goda förutsättningar för att producera vallfo-der av hög kvalité. READ MORE