Essays about: "mjölksammansättning"

Showing result 21 - 25 of 29 essays containing the word mjölksammansättning.

  1. 21. Smak och konsistens hos ost : en litteraturstudie kring årstiderna och fodrets inverkan

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Louise Valentin; [2011]
    Keywords : mjölksammansättning ; säsong; foder; fettsammansättning; osttillverkning; proteinsammansättning;

    Abstract : To enjoy the richness of the grazing cows and high yield during the summers, even during the winter, cheese has been the way to store milk for thousands of years. Nowadays yield is high all year around and the cheese production is possible during all seasons. READ MORE

  2. 22. Mjölksammansättning hos djur som helt eller delvis fastar under digivningsperioden

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : André Furekull; [2010]
    Keywords : mjölk; mjölksammansättning; digivning; fastande; reproduktion;

    Abstract : .... READ MORE

  3. 23. Inverkan av juverhälsostatus på variation i mjölkens sammansättning och innehåll av utvalda inflammatoriska markörer

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Marie Boman; [2010]
    Keywords : Mjölkko; Juverhälsostatus; Subklinisk mastit; Inflammationsindikatorer; Mjölksammansättning; Variation;

    Abstract : SAMMANFATTNINGMastit är den vanligaste och mest kostsamma sjukdomen hos mjölkkor. Enligt statistik från Svensk Mjölk har cirka 65 % av alla kor i Sverige mastit någon gång under en laktation. Subklinisk (utan märkbara symtom) mastit utgör det största problemet. READ MORE

  4. 24. Day to day variation in milk composition at udder quarter level

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Lisa Andrée; [2009]
    Keywords : mjölk; mjölksammansättning; protein; laktos; fjärdedelsnivå; milk composition; udder quarter level;

    Abstract : Syftet med försöket har varit att utröna hur den naturliga variationen ser ut från dag till dag imjölk från separata juverdelar och hur sammansättningen i mjölken skiljer sig inom kor medolika juverhälsa. I den här studien användes 10 kor från Sveriges Lantbruks Universitet sommjölkades kontinuerligt, 2 gånger per dag i 21 dagar på juverfjärdedelsnivå. READ MORE

  5. 25. Vitaminförsörjning till mjölkkor i ekologisk produktion : delprojekt: vitamin D

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Petra Norén; [2008]
    Keywords : ko; kor; vitamin; vitaminförsörjning; ekologisk produktion; vitamin d;

    Abstract : Det fanns från 2000 ett förbud i Sverige mot att tillföra syntetiskt framställda vitaminer till foderstaten för ekologiska idisslare enligt EU-förordning 1804/1999. Efter förbudet har en generell dispens varit gällande för att kunna tillgodose vitaminbehovet. READ MORE