Essays about: "mjölksyrabakterier"
Showing result 1 - 5 of 26 essays containing the word mjölksyrabakterier.
-
1. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). READ MORE
-
2. Användningen av pro- och prebiotika till häst
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Hästen får största delen av sin energi genom mikrobernas fermentationen av fiber i grovtarmen. Miljön i grovtarmen är känslig och tillstånd som kolik, kolit och diarré hos häst har kunnat associeras till en obalans i grovtarmens bakterieflora. READ MORE
-
3. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. READ MORE
-
4. Quality of fermented dairy products beyond best before date
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Date labelling is one factor influencing food waste in consumer households and evaluation of optimum shelf life is a tool food industry can use to contribute to di-minished food waste. This explorative pilot study aimed to investigate how quality of sour milk and yogurt changed beyond best before date. READ MORE
-
5. Vass som foder till häst och nötkreatur : från skörd till ensilering
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Vass (Phragmites australis) har historiskt sett använts som foder till framförallt nötkreatur, men på senare år har den blivit föremål för diskussioner som ett alternativt fodermedel till både nötkreatur och häst. I och med bristen på grovfoder år 2018 lyftes vass fram som en möjlig ersättare till odlat grovfoder. READ MORE