Essays about: "mycotoxins"
Showing result 21 - 25 of 33 essays containing the word mycotoxins.
-
21. Interaction between mycotoxin producing fusarium species in different oat cultivars
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Oat is the third most important cereal crop in Sweden and Fusarium head blight (FHB) disease makes the oat grain incompatible for animal and human consumption by producing secondary metabolites called mycotoxins.T-2, HT-2 and deoxynivalenol (DON) are the most common mycotoxins in oats produced by Fusarium spp. READ MORE
-
22. Fusarium och mykotoxiner i spannmål - utbredning, konsekvenser och möjliga åtgärder
University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologyAbstract : Vissa Fusarium-arter är växtpatogener som orsakar stora skador hos grödor runt om i världen. De påverkar grödor kvantitativt då de kan sänka skördemängden, men är kanske mest kända för förmågan att ändra grödans kvalitativa egenskaper då de kan producera mykotoxiner. READ MORE
-
23. CCM majs och majsensilage i praktiken : produktion, kvalitet och utfodring
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : En god hygienisk kvalité och ett bra näringsvärde i sitt foder är en viktig del i produktionen och för lönsamheten. Majsensilage blir allt vanligare i svenska foderstater och något som är relativt nytt i Sverige är Corn Cob Mix, förkortas CCM-majs. READ MORE
-
24. Betydelse av primär och sekundär fotosensibilitet samt förebyggande åtgärder
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Fotosensibilitet delas in i tre grupper där typ I (primär fotosensibilitet) och typ III (sekundär/hepatisk fotosensibilitet) till stor del beror av toxiner som växtätare får i sig oralt via födan. Typ II är en ärftlig form och diskuteras därför ej i denna uppsats. READ MORE
-
25. Evaluation of tools for analysis and quantification of Fusarium mycotoxins
University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologyAbstract : Fusarium head blight is a large problem world wide which reduces the yields and the quality of small grains. Shrunken kernels with decreased thousand kernel weight as an effect and pro-duction of mycotoxins are some of the problems caused by infection of Fusarium spp. READ MORE