Essays about: "näringsbehov"
Showing result 21 - 25 of 58 essays containing the word näringsbehov.
-
21. Fiberinnehållets relevans i viktminskningsfoder för hund
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Övervikt hos hundar är ett stort problem i samhället. För att åstadkomma en viktnedgång är ett viktminskningsfoder ett bra verktyg. Sammansättningen av fodret ska se till att hunden tillgodoser sig sitt dagliga näringsbehov och samtidigt gå ner i vikt genom ett begränsat energiintag. READ MORE
-
22. En jämförelse av energi- och näringsinnehåll i några olika färskfoder och torrfoder för hund
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Förespråkare av färskfoder menar att hunden är en karnivor och därmed bör äta endast rått kött. Motståndare menar däremot att hunden är en omnivor och kan tillgodogöra sig näring från olika typer av näringskällor, och därmed bör utfodras med annan typ av föda än endast kött. READ MORE
-
23. Negativ energibalans hos mjölkkor : mätmetoder och förebyggande management
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : En trend idag är att antalet mjölkkor minskar och mjölkmängden per ko ökar. Mjölkavkastningen per ko har ökat med hjälp av genetiska framsteg, bättre utfodring och management. När mjölkproduktionen startar runt kalvning krävs det ett större näringsbehov som kon inte kan tillgodose genom intag av föda. READ MORE
-
24. Grovfoder till lågdräktiga dikor med speciellt fokus på fiber och protein
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Till följd av ökande efterfrågan på betande nötkreatur och nötkött från nötkreatur uppfödda i Sverige har dikalvsproduktionen i Sverige ökat. För att möta behovet behöver produktionen öka ytterligare, vilket kräver en bättre ekonomisk lönsamhet för lantbrukare som håller dikor. READ MORE
-
25. Personalized nutrition : an investigation into current areas of development
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Diet related diseases is an increasing problem, and new approaches are needed to prevent, motivate and treat affected individuals. Evidence show inter-individual nu- trient requirements and differences in response to dietary manipulations. National dietary guidelines are generally one set of advice to the entire healthy population. READ MORE