Essays about: "närproducerat"
Showing result 11 - 15 of 29 essays containing the word närproducerat.
-
11. Ingen människa är en ö : en studie om vikten av den sociala omgivningen för småskaliga livsmedelsföretag i Norrbotten
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv; varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela. Dessa ord skrev poeten John Donne för över 400 år sedan. READ MORE
-
12. Beslut om ursprung i svenska livsmedelsbutiker och på restauranger : konsumenters beslut om svenskt kött
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Idag finns det inte ursprungsmärkning på restaurangernas måltider i samma utsträckning som i livsmedelsbutiker. Jämfört med livsmedelsbutiker där konsumenterna står inför många val och kan göra ett aktivt val att välja kött. READ MORE
-
13. Det gröna guldets återkomst : svensk humleproduktion till en växande bryggerinäring
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Humle (Humulus lupulus) är en historisk kulturgröda som odlats flitigt i Sverige under flera århundraden. Humle är en viktig smakingrediens i öl, och innan metoder för pastörisering introducerades i Sverige i början av 1900-talet tillsattes humle även för sin konserverande effekt. READ MORE
-
14. Locally produced pork – Västra Götaland
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : The interest for locally produced food has increased the last couple of years, and some consumers have a willingness to pay a premium for niche products like locally produced food. At the same time it seems like the Swedish pig production are in a negative development period. READ MORE
-
15. Livsmedelsentusiasterna : en studie av fem gårdsföretag inom livsmedel
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Denna kandidatuppsats på 15 högskolepoäng är skriven inom ämnet landsbygdsutveckling. Uppsatsen diskuterar vad olika livsmedelsföretagare på landsbygden anser om att vara just detta. READ MORE