Essays about: "nötfärs"

Found 3 essays containing the word nötfärs.

  1. 1. Riskfaktorer som påverkar förekomsten av VTEC O157:H7 i svenska mjölkkobesättningar

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Antonia Cecilia Skog Candemo; [2018]
    Keywords : VTEC O157:H7; mjölkkobesättningar; riskfaktorer; gödsel;

    Abstract : Verotoxinproducerande Esherichia coli (VTEC) O157:H7 uppmärksammades första gången 1982 i samband med ett stort utbrott av matförgiftning orsakat av otillräckligt upphettad nötfärs. Även andra råvaror har orsakat utbrott men i dessa fall misstänks det ha skett korskontamination med nötkött eller kontamination av gödsel från nötkreatur. READ MORE

  2. 2. Konsumenternas prioriteringar vid köp av nötfärs : valbaserad conjoint analys

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Daniel Andersson; Pontus Bjuremark; [2015]
    Keywords : nötfärs; mervärdesmärkning; Krav; EU-eko; Svenskt sigill; Svenskt kött; Nyckelhålet;

    Abstract : En nedåtgående marknadsutveckling för svensk nötköttsproduktion sedan EU-inträdet samtidigt som både import och efterfrågan ökat betyder att konsumenten i större utsträckning prioriterat importerat kött. Många faktorer styr en konsument när denne ska välja livsmedel. READ MORE

  3. 3. Finns Clostridium difficile i köttprodukter i Sverige? : en pilotstudie

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Frida Karlsson; [2009]
    Keywords : clostridium difficile; cl. difficile; köttprodukter; köttfärs; nötfärs; livsmedelsburen; patogen;

    Abstract : Clostridium difficile is a grampositive, anaerobe bacteria with a spore-forming ability. The bacteria is present in the environment, can be isolated from animals and is common in hospitals, where it is a known cause of severe diarrhoea in compromised patients. Lately scientists have been discussing whether Cl. READ MORE