Essays about: "nötkött"
Showing result 11 - 15 of 73 essays containing the word nötkött.
-
11. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. READ MORE
-
12. Hur antibiotikaanvändningen i animalieproduktionen kan leda till resistenta bakterier på kött
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Antibiotikaresistensen ökar globalt och är ett stort samhällsproblem redan idag. Animalieproduktionen använder en stor del av världens antibiotika och bidrar på så sätt till en ökad re-sistensutveckling. READ MORE
-
13. Naturbeteskött : ur aspekterna miljö, klimat och näringskvalitet
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Hur livsmedelsförsörjningen ska lösas för en växande befolkning samtidigt som växthusgasutsläppen hålls nere är frågor som står högt upp både på den globala och lokala agendan. Nötkött kommer generellt sett inte väl ut med avseende på växthusgasutsläppen från produktionen. READ MORE
-
14. Kaninkött : ett hållbart alternativ?
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. READ MORE
-
15. Objective determination of marbling levels in raw bovine meat : using hyperspectral imaging
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Beef is a highly demanded food and plays an important role in the everyday diet for many people. The most common methods for measuring meat quality attributes are pH, colour, water-holding capacity, intramuscular fat, flavour and tenderness, are more or less performed by subjective methods and various types of chemical methods, which all are time consuming, invasive and de-structive. READ MORE