Essays about: "nötkött"

Showing result 16 - 20 of 73 essays containing the word nötkött.

  1. 16. Förekomsten av mörkt, fast och torrt (DFD) nötkött i Sverige : faktorer som påverkar uppkomsten av kvalitetsdefekten

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Sanna Pasanen; [2018]
    Keywords : slakt; köttindustri; stressfaktorer; storboskap; köttkvalitet; nötkreatur; djurskydd;

    Abstract : Denna studie behandlar kvalitetsdefekten Dark, firm and dry (DFD) i nötkött. Det är ett tillstånd som uppkommer i slaktkroppen post mortem och gör köttet mörkt, fast och torrt. Defekten är ett resultat av en kraftig förbrukning av glykogen i skelettmuskulaturen innan slakt som en respons på kronisk eller långtidsstress. READ MORE

  2. 17. The house cricket Acheta domesticus, a potential source of protein for human consumption

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Lina von Hackewitz; [2018]
    Keywords : house cricket; Acheta domesticus; protein; amino acid; sustainable diet; future food;

    Abstract : population of the world is growing and it is expected that it will reach 9.6 billion people by the year 2050. The demand for animal-derived protein is expected to increase which also increases the land and water usage, greenhouse gas emissions (GHGEs) and therefore leads to environmental stress. READ MORE

  3. 18. Kokvigans strategiska värden : en intervjustudie

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Frida Ljung; [2018]
    Keywords : kokviga; strategi; värde; flexibilitet; nötkött; business model canvas; BMC;

    Abstract : Denna studie är gjord med anledning av den pris- och utbudsvariation som har ägt rum de senaste åren inom nötköttsproduktionen. Efter några gyllene år med rekordhöga priser och en ökande konsumentmedvetenhet och efterfrågan på Svenskt kött har vi upplevt en brist av slaktdjur delvis beroende på att producenter väljer att spara kvigor till rekrytering. READ MORE

  4. 19. Köttlådor : en studie om beslutsprocessen bakom direktförsäljning av nötkött

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Lina Larsson; Sofia Magnér; [2018]
    Keywords : köttlåda; direktförsäljning; premiumkött; beslut; motivation;

    Abstract : Efter decennier av krympande volymer, med hård konkurrens och låga avräkningspriser, har svensk nötköttsproduktion gjort en vändning. Den växande efterfrågan på premium- och kvalitetskött gynnar mångfalden inom produktionen och innebär nya möjligheter för producenter att skapa lönsamhet i sina verksamheter. READ MORE

  5. 20. Riskfaktorer som påverkar förekomsten av VTEC O157:H7 i svenska mjölkkobesättningar

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Antonia Cecilia Skog Candemo; [2018]
    Keywords : VTEC O157:H7; mjölkkobesättningar; riskfaktorer; gödsel;

    Abstract : Verotoxinproducerande Esherichia coli (VTEC) O157:H7 uppmärksammades första gången 1982 i samband med ett stort utbrott av matförgiftning orsakat av otillräckligt upphettad nötfärs. Även andra råvaror har orsakat utbrott men i dessa fall misstänks det ha skett korskontamination med nötkött eller kontamination av gödsel från nötkreatur. READ MORE