Essays about: "nötkött"

Showing result 21 - 25 of 73 essays containing the word nötkött.

  1. 21. The environmental performance of Swedish food production : an analysis of agri-environmental indicators

    University essay from SLU/Dept. of Soil and Environment

    Author : Danira Behaderovic; [2018]
    Keywords : nutrient leaching; nitrogen; phosphorus; greenhouse gases; ammonia; pesticides;

    Abstract : In the European Union 43.5% of the land area is used for agricultural purposes, providing food, feed and fiber for the population, but also causing detrimental environmental impact. READ MORE

  2. 22. Evaluation of marbling bonuses : have it resulted in more marbled animals and what are the farmers perception

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Filippa Blomander; [2017]
    Keywords : marbling; beef; qualitive interviews; farmers preception;

    Abstract : Marbling is visible intramuscular fat that directly or indirectly contributes to sensory attributes in meat, for example tenderness, juiciness and taste. Because of this marbling is an interesting trait when discussing meat quality. READ MORE

  3. 23. Mer än bara kött : en studie om mervärden och kommunikation vid direktförsäljning av köttlådor

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Kristin Halvarsson; [2017]
    Keywords : köttlådor; mervärde; kommunikation; relationsmarknadsföring;

    Abstract : Syftet med studien är att undersöka vilka värden som producenter av köttlådor uppfattar som viktigt i sina kundkontakter. Mervärden har kategoriserats efter hur kunden uppfattar olika värden. I studien beskrivs hur kommunikationen mellan konsument och producent sker. READ MORE

  4. 24. Beslut om ursprung i svenska livsmedelsbutiker och på restauranger : konsumenters beslut om svenskt kött

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Stina Karlsson Rosendahl; [2017]
    Keywords : beslutsprocess; konsumentbeteende; restaurang; svenskt kött; intervju; konsumenter;

    Abstract : Idag finns det inte ursprungsmärkning på restaurangernas måltider i samma utsträckning som i livsmedelsbutiker. Jämfört med livsmedelsbutiker där konsumenterna står inför många val och kan göra ett aktivt val att välja kött. READ MORE

  5. 25. Grovfoder till lågdräktiga dikor med speciellt fokus på fiber och protein

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Linn Frendberg; [2017]
    Keywords : Rörflen; ; NDF; ; iNDF; ; torrsiktning; ; partikelstorlek i träck;

    Abstract : Till följd av ökande efterfrågan på betande nötkreatur och nötkött från nötkreatur uppfödda i Sverige har dikalvsproduktionen i Sverige ökat. För att möta behovet behöver produktionen öka ytterligare, vilket kräver en bättre ekonomisk lönsamhet för lantbrukare som håller dikor. READ MORE