Essays about: "nnr"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word nnr.

  1. 1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Andersson; [2023]
    Keywords : Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Abstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE

  2. 2. Dietary fibre intake among recreational athletes : A quantitative cross-sectional study

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Author : Kimmi Sandhu; Darren Stephenson; [2021]
    Keywords : ;

    Abstract : Introduction: Dietary recommentations for athletes fucus mainly om macronutrient intake and rarely consider dietary fibre. Low-energy and digestion are cited when recommending lower fibre intakes. Fibre intake can be beneficial to health and studies show inverse relationships between fibre intake and some non-comminicable diseases. READ MORE

  3. 3. Optimizing Picadeli’s assortment according to climate and health research

    University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Author : Petra Sögaard; [2020]
    Keywords : Climate; Health; Nutrition; Sustainability; Resistant starch; Retrograded starch;

    Abstract : The aim of this project was to optimize the assortment of Picadeli’s salad bar regarding research on health and climate, mainly according to the EAT Lancet reference diet and the Nordic Nutrition Recommendations (NNR) 2012. With special emphasis on chemical properties of compounds in wheat pasta, whether Picadeli should switch from refined wheat pasta to whole grain pasta for health reasons were evaluated. READ MORE

  4. 4. Energiintag och energiförbrukning hos barn med övervikt i åldrarna 7-17 år : med fokus på fettintag

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Stina Bladin; [2016]
    Keywords : fetma; barn; övervikt; energiförbrukning;

    Abstract : Övervikt och fetma är idag ett stort problem i världen hos både barn och vuxna och trots att andelen barn med fetma har minskat kvarstår problemen. Övervikt och fetma i barndomen ökar risken för en rad olika sjukdomar och för att nå en optimal hälsa är fysisk aktivitet samt rätt kost avgörande faktorer. READ MORE

  5. 5. Attitudes to fat and fat consumption and sharing of dietary advice : A comparison between healthcare professionals and non-health professionals

    University essay from Institutionen för kostvetenskap

    Author : Panashe Ruth; [2014]
    Keywords : Fat; fat consumption; attitudues to fat; healthcare professionals; non-health professionals; saturated fat; Lchf; dietary advice; nnr;

    Abstract : Background One of the challenges to public health in Sweden is the consumption of excessive saturated fat and too little unsaturated fat. The National Board of Health and Welfare (NBHW), the Swedish National Food Agency (SNFA) and the health sector work together to tackle such challenges, through educating the public on healthy dietary habits. READ MORE