Essays about: "nutrient utilization"
Showing result 6 - 10 of 39 essays containing the words nutrient utilization.
-
6. Evaluation of Novel Probiotics Acting on Seaweed Biomass
University essay from Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)Abstract : Fermentation is a technique which has been employed for the preservation of food since time immemorial. With a growing population comes the challenge of providing accessible and nutritious food and at the same time adapting a sustainable approach to achieve the desired target. READ MORE
-
7. Växtföljdsstrategier för småskalig grönsaksodling
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Det övergripande målet med denna studie var att undersöka vilka utmaningar som den småskaliga ekologiska grönsaksodlaren ställs inför och hur en näringseffektiv växtföljd kan planeras med hjälp av organiska gödselmedel. I denna litteraturstudie sammanställde vi forskning som undersökt hur tillämpningen av en varierad växtföljd kan användas som en långsiktig odlingsstrategi i syfte att uppnå en effektiv näringshushållning, hindra uppförökning av skadegörare, minska ogrästrycket och bibehålla markens bördighet i ekologisk grönsaksodling. READ MORE
-
8. Functions of Wetlands in Sweden : a literature review
University essay from Stockholms universitet/Institutionen för naturgeografiAbstract : The lack of cultural and economic recognition of the significance of wetlands arguably led to theirdevastating and rapid loss compared to other ecosystems. To reverse this trend and establish a reasonablevaluation of wetlands, the foundations of socio-ecological concepts were laid in late 20th century thatsuggested the acknowledgement of the functions, values, and services of ecosystems. READ MORE
-
9. Screening of early root growth characteristics in seedlings of Nordic spring barley : utilization of hydroponics and GWAS for identification of QTLs and candidate genes for root traits
University essay from SLU/Dept. Of Plant BreedingAbstract : In the Nordic countries, the cultivation of barley (Hordeum vulgare L.) has a long history, and as one of the major cereals in the world, barley is of global importance for food security. The world population is growing, which naturally will increase demands for agricultural outputs. READ MORE
-
10. Samodling med tio vanliga frilandsodlade grönsaker : effekter på skörd, sjukdomar, skadeinsekter, ogräs och växtnäringsförsörjning
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Biosystems and TechologyAbstract : Ekologisk odling, med bevisade miljömässiga fördelar, ger ofta lägre skördar per hektar än konventionell odling. I denna uppsats samlas vetenskaplig information om hur samodling påverkar skörd och bakomliggande effekter som sjukdomar, skadeinsekter, ogräs och näringsförsörjning vid samodling av tio frilandsgrönsaker: bondböna/åkerböna, dill, lök, morot, potatis, pumpa/squash, rödbeta, sallat, vitkål och ärtor. READ MORE