Essays about: "plant-based alternatives"
Showing result 1 - 5 of 37 essays containing the words plant-based alternatives.
-
1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments
University essay from KTH/KemiAbstract : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. READ MORE
-
2. Maybe meat, maybe not? Analysing Swedish consumers’ preferences for plant-based meat alternatives
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Plant-based meat alternatives (PBMAs) have grown in both demand and diversified supply. As follows, there has recently been an increase in research studying consumers' behaviour towards these products. This thesis aimed to add to the growing literature by analysing Swedish consumers' preferences for PBMAs. READ MORE
-
3. Technical Aspects of Plant-based Protein Coagulation for Cheese Analogues
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : This report highlights the importance of exploring alternative protein sources to produce sustainable and nutritious cheese analogues. Using legumes such as soybeans and fava beans can be a crucial step towards reducing our reliance on animal products. While also staying within the planetary boundaries, in line with the United Nations global goals. READ MORE
-
4. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE
-
5. Where's the beef? A quantitative study of the impact of advertising claims on consumer beliefs, attitudes and behavioral intentions in the context of plant-based meat
University essay from Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för företagande och ledningAbstract : With a growing population to feed and increased focus on reducing unsustainable (for both the planet and the body) food practices, meat consumption and reduction has become a hot topic. Although an increasing number of people are choosing to ditch dairy and say no to meat, most people in the Western world do consume meat, and enjoy doing it. READ MORE