Essays about: "polyfenoler"

Showing result 1 - 5 of 11 essays containing the word polyfenoler.

  1. 1. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market

    University essay from KTH/Kemiteknik

    Author : Sofia Wedin; Rondk Weira Salim; Viktor Karlsen; [2023]
    Keywords : Öl; Ölbryggning; Veteöl; Lättöl; Bryggningsprocess;

    Abstract : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. READ MORE

  2. 2. Valorising spent coffee grounds : An assessment of possibilities in the municipality of Stockholm

    University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Author : Emma Westling; [2023]
    Keywords : Food waste hierarchy; spent coffee grounds; circular economy; economic assessments; waste valorisation; Matavfallshierarki; Kaffesump; Cirkulär ekonomi; ekonomisk bedömning; avfallsvalorisering;

    Abstract : Circular economy is an economic model that is gaining more and more attention, themodel aims to close production chains by recirculate waste into the system as newraw material. Spent coffee grounds are a waste that has great potential to becomenew products since the spent coffee ground contains many valuable substances suchas polysaccharides, polyphenols, and lipids. READ MORE

  3. 3. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Matilda Wetterholm; [2023]
    Keywords : Urtica Dioica L.; bioaktiva komponenter; hälsa;

    Abstract : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. READ MORE

  4. 4. Yerba maté - en hälsodryck

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Silvia Stålhös; [2018]
    Keywords : polyfenoler; antioxidanteffekt; saponiner; xantiner;

    Abstract : Yerba maté är en dryck som förekommer mycket i Sydamerika, framförallt i Argentina, där den årliga genomsnittskonsumtionen ligger på 6,24 kg torrvikt per person, och den anses vara landets nationaldryck. Yerba maté består av blad från Ilex paraguariensis och är en växt som ursprungligen blev upptäckt av Guaraní-indianerna från Paraguay, Brasilien och Argentina. READ MORE

  5. 5. Optimering av tanninextraktion : extraktion av polyfenoler från tallbark

    University essay from SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)

    Author : Tomas Ekström; [2017]
    Keywords : tannin; bark; polymer; slam; Pinus sylvestris; extraktion; optimering;

    Abstract : Varje år produceras cirka 1 miljon ton slam i de svenska reningsverken. I slammet ackumuleras oönskade metaller och organiska ämnen. För att avvattna och skilja slammet från avloppsvattnet och effektivisera transporten till deponi eller åkermark som gödsel används ett flocknings-/koaguleringsmedel. READ MORE