Essays about: "primärproducenter"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word primärproducenter.
-
1. Möjligheter och utmaningar med en hållbar primärproduktion av mjölk och nötkött i Sverige
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : I takt med att världspopulationen ökar behöver även produktionen av livsmedel ökas. Med hänsyn till klimatförändringarna behöver den ökade produktionen ske på ett hållbart sätt. Komjölk är en högkvalitativ proteinkälla för människor och en tradition i Sverige sedan lång tid tillbaka. READ MORE
-
2. Unga lantbrukares attityder, normer och hinder inför förvärv av lantbruksfastigheter : en enkätundersökning baserad på Theory of Planned Behaviour
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Sveriges lantbrukare blir äldre och färre. Medelåldern för dessa är 58 år och samtidigt har andelen lantbrukare under 35 års ålder sjunkit från 8 % till 4 %. Antalet sysselsatta i lantbruket år 2016 var 171 400 personer vilket är resultatet av en minskning med 1300 personer sen 2013. READ MORE
-
3. Hype, hot eller möjlighet? : en analys av blockkedjeteknik för livsmedelskedjan och dess potentiella inverkan på svenska primärproducenter.
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Livsmedelskedjorna blir allt mer komplexa och matfusk och kontaminerade livsmedel orsakar sjukdomar, ekonomiska förluster och påverkar kundernas förtroende för livsmedelsindustrin negativt. Blockkedjebaserade lösningar för ökad spårbarhet och transparens är en ny, mycket omtalad teknologi. READ MORE
-
4. Malformation in different species of benthic diatoms in three herbicide polluted streams in southern Sweden
University essay from Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapAbstract : Målet med den här studien var att undersöka kiselalger och dess eventuella missbildningar i tre vattendrag i södra Sverige - Höje å, Skivarpsån och M42. Kiselalger används som bioindikator för vattenkvalitet i hela Europa, men de befintliga kiselalgsindexen visar inte eventuell förekomst av miljöfarliga ämnen. READ MORE
-
5. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB
University essay from SLU/Dept. of MicrobiologyAbstract : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. READ MORE