Essays about: "processteknik"
Showing result 1 - 5 of 28 essays containing the word processteknik.
-
1. Compositional analysis of the Andean fruit Pouteria Lucuma : a comparison of different physical forms (powder, frozen pulp and fresh pulp)
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Lucuma (Pouteria Lucuma), an ancient fruit from the Andes, is now increasing in popularity in the global West due to the characteristic flavour and nutritional composition (e.g. high in fibres and phenolic compounds). The shelf life of the fresh fruit is short, therefore it is mainly used as frozen pulp or powder. READ MORE
-
2. Acid retardation : recovery and recycling of acid and metal
University essay from Luleå tekniska universitet/Industriell miljö- och processteknikAbstract : During the production of steel, an oxide scale is formed on the surface and to achieve anadequate quality of the surface the scale needs to be removed. Acid pickling is a surfacetreatment where the oxide scale is removed by acid. READ MORE
-
3. Skogsprodukter som idisslarfoder vid bristsituationer med fokus på mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Träd innehåller cellulosa och hemicellulosa, vilket idisslare kan bryta ned och utvinna energi ifrån. Skogsprodukter/skogsråvaror så som träflis, spån, bark och pappersmassa har därför god potential till att fungera som grovfoder för idisslare. READ MORE
-
4. Thermal induced yellowing of peroxide bleached birch pulp
University essay from Luleå tekniska universitet/Industriell miljö- och processteknikAbstract : Brightness reversion, also known as yellowing, is a well-known phenomenon which means that the brightness of paper products decreases during ageing. The name of this phenomenon is based on that paper products usually change in color towards yellow during ageing. READ MORE
-
5. Conversion of CO2 to higher alcohols
University essay from Luleå tekniska universitet/Industriell miljö- och processteknikAbstract : I rapporten framgår det en termodynamisk analys för reverse water gas shift med att sammanmata etanol för att undvika det långsammaste steget i reaktionen för att producera högre alkoholer. Ifrån ett termodynamiskt perspektiv, verkar det möjligt att utgå ifrån reverse water gas shift för att producera högre alkoholer vid 100 bar med en temperatur på 300C . READ MORE