Essays about: "producentorganisation"
Found 4 essays containing the word producentorganisation.
-
1. Mervärdesstrategier i svensk tomatodling
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Som en konsekvens av högre produktionskostnader behöver svenska tomatproducenter erbjuda mervärden för att vara konkurrenskraftiga, det vill säga skapa egenskaper som värderas högt av konsument och som differentierar tomaterna från importerade tomater som till exempel närhet till konsument, produktförädling, miljömässiga värden, smak och utseende. Denna studie utgår från intervjuer med svenska tomatodlare och handlar om hur olika odlare arbetar med mervärdesstrategier i svensk tomatodling. READ MORE
-
2. Mervärdesstrategier i svensk tomatodling
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Som en konsekvens av högre produktionskostnader behöver svenska tomatproducenter erbjuda mervärden för att vara konkurrenskraftiga, det vill säga skapa egenskaper som värderas högt av konsument och som differentierar tomaterna från importerade tomater som till exempel närhet till konsument, produktförädling, miljömässiga värden, smak och utseende. Denna studie utgår från intervjuer med svenska tomatodlare och handlar om hur olika odlare arbetar med mervärdesstrategier i svensk tomatodling. READ MORE
-
3. Collaboration in a cooperative context : a case study of producer organizations and local associations
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Collaboration in different forms has been a commonly used activity by farmers for a long time. These collaborations can take many different shapes and forms, from being simpler farmer clubs to multi-national cooperatives. However, most of them fill the function of being an intermediary between producer and market. READ MORE
-
4. Konkurrenssituationen för den svenska morotsbranschen
University essay from SLU/Dept. of Crop ScienceAbstract : The Swedish carrot market is dominated by a few big companies and three of them stands for 50 % of the market. During the last twenty years the number of growers has decreased, the area and the harvest have increased. READ MORE