Essays about: "produktionsfaktorer"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word produktionsfaktorer.
-
1. Total proteolysis in bovine raw bulk milk of Northern Sweden
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Proteases are enzymes that catalyze protein breakdown. The major indigenous protease is plasmin, that together with proteases originating from somatic cells and bacteria, accounts for most of the proteolytic activity in bovine milk. In many dairy products, the key characteristics depends on the concentration and composition of the milk proteins. READ MORE
-
2. Marknadsorientering hos lantbruksföretagare : en enkätstudie om konsument och konkurrenskraft
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Svenskt lantbruk utgörs av kunniga producenter av jordbruksprodukter, men för att kunna vara lika konkurrenskraftiga som sina kollegor i Europa är det viktigt att inte endast tänka på produktionsfaktorer, utan även ha ett marknadsorienterat synsätt. Detta innebär att det även är viktigt att ha en bred kompetens inom området marknadsorientering, marknadsföring och exponering mot slutkonsument (privatpersoner). READ MORE
-
3. Collaboration in a cooperative context : a case study of producer organizations and local associations
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Collaboration in different forms has been a commonly used activity by farmers for a long time. These collaborations can take many different shapes and forms, from being simpler farmer clubs to multi-national cooperatives. However, most of them fill the function of being an intermediary between producer and market. READ MORE
-
4. Kycklingproduktion : en analys av produktiongrenens ekonomiska förutsättningar
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Kycklingkonsumtionen ökar i världen och i Sverige. För att bemöta den ökade efterfrågan på Svensk kyckling som kan förväntas i framtiden behöver den slaktade volymen öka och fler djur produceras. READ MORE
-
5. Produktionsnyckeltal och ekonomisk lönsamhet i mjölkproduktionen - en studie av 18 norrländska mjölkgårdar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Denna studie utgör en del av projektet ”Mera mjölk i tankarna” vilket drivs av Växa Sverige i samarbete med, LRF Västerbotten, Norrmejerier och LRF konsult för att utveckla och stärka mjölkföretagen i Norrbotten och Västerbotten. Syftet med denna delstudie var att undersöka vilka produktionsfaktorer som har stor betydelse för att uppnå en god ekonomi och lönsamhet i ett mjölkföretag. READ MORE