Essays about: "proteingröda"

Found 4 essays containing the word proteingröda.

  1. 1. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ellen Landström; [2022]
    Keywords : Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Abstract : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. READ MORE

  2. 2. Blålupin : odling i Sverige, varför och hur? möjligheter och begränsningar

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Christina Berkey; [2017]
    Keywords : Blålupin; Lupinus angustifolium; proteingröda; proteinfoder; växtföljder;

    Abstract : Blålupin (Lupinus Angustifolius L.) är en kvävefixerande baljväxt med hög proteinhalt. Genom en ökad odling i Sverige skulle den kunna bidra till mer varierade växtföljder och en ökad produktion av proteinfoder. READ MORE

  3. 3. Odling av sojabönor i Sverige : lönar det sig?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Therese Tarler; [2017]
    Keywords : sojaböna; proteingröda; sojamjöl; helsvensk produktion; ekonomi; svenskt protein; alternativ proteingröda;

    Abstract : Sojabönan är en viktig proteingröda för våra enkelmagade produktionsdjur. Det sojamjöl vi använder oss av idag kommer huvudsakligen från Sydamerika och är en restprodukt från utvinningen av sojaolja. De förhållande som människor och naturen utsätts för i Sydamerikas sojaodlingar är helt oacceptabla här i Sverige. READ MORE

  4. 4. Åkerböna - i ekologiska odlingssystem

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Ingrid Holmberg; [2013]
    Keywords : åkerböna; odlingssäkerhet; chokladfläcksjuka;

    Abstract : Odlingen av åkerböna (Vicia faba) har ökat under de senaste åren, vilket är en följd av det ökande intresset för inhemskt odlat proteinfoder. Åkerböna är en värdefull gröda i flera avseenden än som proteinfoder, den är en bra avbrottsgröda och dess kvävefixerande förmåga kan utgöra en viktig kvävekälla i ekologiska växtföljder. READ MORE