Essays about: "proteinkvalitet"

Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word proteinkvalitet.

  1. 1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Andersson; [2023]
    Keywords : Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Abstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE

  2. 2. An investigation of rapeseed protein as a new food product

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Sofia Dahlberg; [2017]
    Keywords : food engineering; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : The combination of a growing global population and a limiting amount of farmland creates a need for new innovative food products to achieve a global sustainable development and a healthy population. Rapeseed press cake is a low-cost by-product of rapeseed oil production and is very high in protein and fiber. READ MORE

  3. 3. Svenska proteinfodermedel till häst - alternativ till soja

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Katrin Lindroth; [2014]
    Keywords : proteinbehov; inhemsk produktion; häst; tillväxt; aminosyror; miljöpåverkan;

    Abstract : Importerad soja är vanligt att använda i hästfoder som en proteinkälla, men de negativa effekterna på miljön som orsakas av odling och transport skapar ett intresse för inhemska alternativ. De inhemska proteinfodermedel som tagits upp i litteraturstudien är torkad vetedrank, potatisprotein, foderjäst, drav, ärtor, åkerbönor samt mjöl och expeller från raps och linfrö. READ MORE

  4. 4. Proteinkvalitet och biogena aminer i ensilage – effekt på mjölkkors hälsa & foderintag

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Malin Hamberg; [2013]
    Keywords : ensilage; proteinkvalitet; biogena aminer; foderintag; djurhälsa; mjölkkor; silage; protein quality; biogenic amines; feed intake; animal health; dairy cow;

    Abstract : The aim of this paper was to explain protein degradation in silage and protein quality and biogenic amines in silage and their effects on the health of the dairy cows. After harvest-ing, the plant proteases degrade the proteins in the plant. The protein degrades to different fractions with different digestibilites in the rumen. READ MORE

  5. 5. Tillskott av linfrö till foderstater för mjölkkor : påverkan på näringstillförseln och mjölkens fettsyra-sammansättning hos 5 sydsvenska mjölkkobesättningar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Angelica Eriksson; [2012]
    Keywords : Linfrö; Omega-3; Omega-6; Mjölkavkastning; Metanavgång; Klimatpåverkan;

    Abstract : Två viktiga fettsyror som människan inte själv kan bilda är α-linolensyra (C18:3) och linolsyra (C18:2) vilka är en omega-3 respektive en omega-6 fettsyra. Ett balanserat förhållande mellan dessa fettsyror har visat sig vara viktigt för den mänskliga hälsan men idag är intaget av omega-3 lägre i kosten på grund av att den ingår i färre produkter än de med omega-6. READ MORE