Essays about: "rödklöver"
Showing result 11 - 15 of 39 essays containing the word rödklöver.
-
11. Improving silage digestibility with fibrolytic enzymes
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : In Sweden, the dairy cow is an important producer of both milk and meat. The production is highly dependent on forage as a source of nutrients for the cow. Ruminants are excellent converters of plant material that otherwise is highly indigestible for humans. READ MORE
-
12. Hybridspenatfröodling : en undersökning av odlingsförutsättningar, risker och potential inom spenatfröodling i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Försäljningen av färsk spenat ökar i världen idag, främst på grund av den ökade efterfrågan av den så kallade “baby leaf” spenaten, vilket är små späda blad som ofta säljs i färdiga salladspåsar. Fröerna som används till odling av baby leaf är i huvudsak hybridfrön då dessa ger en frodigare och jämnare gröda i jämförelse med vanliga linjesorter. READ MORE
-
13. Omgivningens påverkan på pollinering av rödklöver
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : I flera år har man sett skördeskillnader inom samma sort rödklöver oberoende av odlingsplats. Sommaren 2017 genomförde vi praktiska studier på sex gårdar runt om i Skåne för att kartlägga vilka faktorer som påverkar frösättningen i tetraploid rödklöver. READ MORE
-
14. Halmsilage : kan ensilerad halmstubb med vallinsådd fungera som foder till dikor?
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Med ett ökat intresse för dikoproduktion och fler lantbrukare som ställer om till diko-produktion, så bör det finnas ett ökat intresse för att kunna styra sina fodergivor på ett så optimalt sätt som möjligt under produktionsåret. Tidigare undersökningar visar att det kan vara svårt att skörda ett grovfoder med tillräckligt lågt näringsinnehåll för att dikor inte ska överutfodras. READ MORE
-
15. The effect of production system on carcass and meat quality in lambs
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : The aim of this study was to evaluate effects of different production models in Swedish lamb production on live weight gain (LWG), carcass quality and meat quality. The experiment included four typical production models for weaned male lambs in Sweden; indoor feeding (group 1), grazing on cultivated pasture (meadow fescue (Festuca pratensis Huds. READ MORE