Essays about: "seed storage"
Showing result 1 - 5 of 27 essays containing the words seed storage.
-
1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. READ MORE
-
2. Blomfröodling : metoder och förutsättningar för produktion i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Samtidigt som miljö och hållbarhet diskuteras flitigt när det kommer till odling importeras den största delen fröer som odlas i Sverige. Detta gäller inte minst blomfröer. Genom en litteraturstudie beskrivs faktorer, metoder och odlingssystem som är av betydelse vid fröproduktion. READ MORE
-
3. Skillnader mellan granindivider gällande initieringsfrekvens för somatisk embryogenes
University essay from SLU/School for Forest ManagementAbstract : Gran (Picea abies) har länge varit ett viktigt trädslag för den svenska skogsnäringen. Skogsbruket står inför en oviss framtid och med ett alltmer ostadigt klimat behövs ett genetiskt material som kan klara dessa nya prövningar. READ MORE
-
4. Screening of pea varieties of Sweden : for physical, chemical & functional properties
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : There is a need for improved resource efficiency in the food chain, while still producing nutritious foods with a low environmental impact. A crop with a favourable nutritional profile, while being well suited for cultivation in Swedish environmental condition is the field pea (Pisum Sativum L.). READ MORE
-
5. Development and examination of liquid plant-based young child formulae
University essay from Lunds universitet/InnovationAbstract : This study evaluated the pilot-scale rapid-prototyping development of liquid plant-based young child formulae, by exploring different sources of proteins, carbohydrates, lipids, and flavours. The study was undertaken in collaboration with an industrial partner thus confidential information was blinded. READ MORE