Essays about: "significance of milk production"

Showing result 1 - 5 of 20 essays containing the words significance of milk production.

  1. 1. Characterization of bovine milk from indigenous species from Sri Lanka

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Jonathan Skager; [2022]
    Keywords : Milk; total proteolysis; protein profile; capillary electrophoresis; fluorescence; indigenous cattle; Jersey cattle; Friesian cattle; Sri Lanka;

    Abstract : Sri Lanka is a country in south Asia that from the beginning of the 21st century, until 2016 almost doubled their quantity in milk import, this to meet their national market demand for dairy products. The country is divided into different agroecological zones, which are the up-country, mid-country, and the lowlands. READ MORE

  2. 2. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ellen Landström; [2022]
    Keywords : Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Abstract : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. READ MORE

  3. 3. Betes- och utfodringsstrategier för förbättrad juverhälsa i samband med värmestress

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Elna Laxmar; [2022]
    Keywords : mjölkproduktion; juverhälsa; värmestress; betesstrategi; utfodring;

    Abstract : Värmestress hos mjölkkor definieras av en oförmåga att bibehålla normal kroppstemperatur, vilket leder till nedsatt produktion och djurvälfärd. Sommaren 2018 uppmärksammandes som en av de varmaste perioderna i Sverige sedan 1951 och påföljderna för svenska mjölkföretagare var kännbara. READ MORE

  4. 4. Gelling properties of milk gels using rennet as a coagulant

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Author : Dragos Voicu; Elin Bengtsson; [2022]
    Keywords : gelation; rennet; milk; food technology; biotechnology; Technology and Engineering;

    Abstract : As the consumption of dairy is a common staple in the Nordic and European diet and culture, better understanding of the dairy industry as a whole, and especially the cheese industry is needed to aim for a more sustainable production. This project aims to offer an extended approach on the rennet coagulation of milk, analysing the gelling properties of skim milk samples at different pH values (5. READ MORE

  5. 5. Objektiv rörelseanalys hos mjölkkor med klinisk frambenshälta

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Sara Andersson; [2022]
    Keywords : frambenshälta; mjölkkor; objektiv rörelseanalys; sensorer;

    Abstract : Hälta hos mjölkkor orsakar smärta, sämre djurvälfärd, nedsatt produktion, direkta och indirekta kostnader och ökad risk för andra sjukdomar. Idag genomförs hältdetektion subjektivt med en visuell bedömning ofta samtidigt som andra arbetsuppgifter och bönderna underskattar oftast sin besättnings prevalens av hälta. READ MORE