Essays about: "självförsörjning av mat"
Showing result 1 - 5 of 9 essays containing the words självförsörjning av mat.
-
1. The grass is always tastier on the fruitful side : exploring the potentials, opportunities and challenges of urban food production: a case study of Uppsala
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Urbanization has globally led to economic and infrastructural growth but has also resulted in environmental degradation, decreased access to fertile agricultural land, increased food demand, and fragmentation of essential ecosystems. These challenges are prevalent in Swedish cities, including Uppsala, where green spaces are predominantly covered by lawns. READ MORE
-
2. The promised land for bioenergy
University essay from Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Abstract : Bioenergy derived from agricultural biomass has potential to phase out fossil energy sources while strengthening the bioeconomy. To estimate the agricultural sector's potential to meet the rising demand for renewable energy sources, it is crucial to understand what motivate farmers to sustainably increasing agricultural feedstock production. READ MORE
-
3. Går det att öka graden av självförsörjning? : en jämförelsestudie mellan svensk nötkötts- och spannmålsproduktion
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Ett omtalat uttryck är LRF:s (Lantbrukarnas riksförbund) påstående om att ”varannan tugga i Sverige är importerad”. Det innebär att Sveriges totala självförsörjningsgrad uppgår till 50 procent och landet är därmed beroende av importhandel. Svensk nötköttsproduktion har en stor betydelse för jordbrukets uthållighet. READ MORE
-
4. Hälsa och välmående i den privata trädgården : exempel på social hållbarhet i Rostorp igår, idag och i framtiden
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : Trädgården innebär en plats för återhämtning och platser för välmående värderas högt. Behovet har ökat på grund av samhällets restriktioner och nedstängningar under Covid-19 pandemin. READ MORE
-
5. Multifunktionella möjligheter för matlandskap
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : Den globala livsmedelsproduktionen har stora negativa effekter för världens klimat och biologiska mångfald. En omställning av vår matproduktion är grundläggande för att förhindra fortsatt global miljöförstöring. I denna uppsats undersöks möjligheter till att i en högre grad integrera matproduktion i dagens landskapsplanering. READ MORE