Essays about: "slaktkroppar"
Showing result 6 - 10 of 17 essays containing the word slaktkroppar.
-
6. Kokvigans strategiska värden : en intervjustudie
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Denna studie är gjord med anledning av den pris- och utbudsvariation som har ägt rum de senaste åren inom nötköttsproduktionen. Efter några gyllene år med rekordhöga priser och en ökande konsumentmedvetenhet och efterfrågan på Svenskt kött har vi upplevt en brist av slaktdjur delvis beroende på att producenter väljer att spara kvigor till rekrytering. READ MORE
-
7. Bedövningsmetoder vid grisslakt : en etisk jämförelse mellan koldioxid och skjutning på gård
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Slaktgrisar måste bedövas innan avblodning i Sverige och koldioxidbedövning är den vanlig-aste metoden. Syftet med den här litteraturstudien är att jämföra två diametralt olika bedöv-ningsmetoder, skjutning på gård och koldioxidbedövning, från två normativa etiska teorier, nyttoetik och dygdetik. READ MORE
-
8. How strain and production system effects chicken welfare and quality in meat : a literature review
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : There are several reasons why organic chicken production is scarce in Sweden. Lack of slow growing (SG) strains combined with higher production costs, lower meat-yield and uncertainty of consumers’ willingness to pay seems to be the main reasons. READ MORE
-
9. On the hunt for improvements : possibilities of increasing welfare in captive cheetahs through hunting enrichment
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : The cheetah (Acinonyx jubatus) is one of the big feline species kept in zoos worldwide. The wild populations are quite small and therefore the captive population make up an important part of the total population of the world. READ MORE
-
10. Möjlighet att uppnå efterfrågad marmoreringsgrad hos nötkreatur vid slakt - enligt svenska produktionsförhållanden
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Efterfrågan på marmorerat kött har ökat i Sverige under de senaste åren. Marmorering är insprängt fett i muskulaturen, intramuskulärt fett, vilket anses vara en god indikator för köttets sensoriska kvalitet. Det insprängda fettet lyfter fram köttets smakämnen, fettet bidrar även till att köttet upplevs som saftigare. READ MORE