Essays about: "slaktkyckling"
Showing result 1 - 5 of 30 essays containing the word slaktkyckling.
-
1. Kött- och benmjöl i fjäderfäfoder
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : I samband med utbrottet av Bovin Spongiform Ecefalopati (BSE) i Storbritannien utfärdades ett förbud mot utfodring av kött- och benmjöl till livsmedelsproducerande djur. År 2021 godkändes en ändring av Europaparlamentets och rådets förordning nr 999/2001 som innebar ett godkännande att utfodra fjäderfä med animaliskt protein från gris. READ MORE
-
2. Olika strömaterials förmåga att binda fukt och ammoniak, samt deras tendens att damma : en studie med fokus på fjäderfäproduktion
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Jordbruket står för stor del av Sverige ammoniakutsläpp och gasen har skadlig påverkan på fjäderfäns hälsa, välfärd och produktion, människors hälsa och på den globala miljön genom övergödning och försurning. Det här examensarbetet syftade till att hitta produkter av torv och biokol som var lämpliga att använda i ströbädd för fjäderfän och utvärdera strömaterialens förmåga att adsorbera ammoniak, binda fukt samt tendenser att damma. READ MORE
-
3. Factors affecting presence of feed in crops of broilers at slaughter : with focus on a hygienic slaughter
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Food security and sustainable consumption and production are parts of the United Nation Sustainable Development Goals 2 and 12. Filled broiler crops at slaughter poses a risk to contaminate carcasses with gastrointestinal contents. READ MORE
-
4. Survival of Campylobacter jejuni in frozen chicken breast fillet
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : This thesis aimed to study how two sequence types of Campylobacter jejuni, ST-257 and ST-918, survive freezing in broiler fillets. Campylobacteriosis is the most reported zoonosis in the EU, with over 200,000 reported cases annually. Broilers are considered the primary source of human exposure. READ MORE
-
5. The risk of handling poultry meat with Campylobacter jejuni from the consumer's perspective
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Campylobacteriosis is the most reported gastrointestinal infection in humans, within the EU, since 2005. Campylobacteriosis is a zoonosis and caused by Campylobacter spp. Poultry is believed to be a vehicle for human exposure to Campylobacter. Foodborne outbreaks of campylobacteriosis have been connected to private households. READ MORE