Essays about: "slaktkycklingar"
Showing result 11 - 15 of 24 essays containing the word slaktkycklingar.
-
11. Individuell variation avseende levandevikt hos långsamväxande slaktkycklingar : påverkan på klassificeringen
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Detta arbete beskriver variation i levande- och slaktvikt för kycklinghybriden Rowan Ranger (RR). Jag har studerat medelvikten och variationen inom hybriden genom att väga stickprov ur ett antal flockar. READ MORE
-
12. Bedövningsmetoder för slaktkyckling : en djurvälfärdsmässig jämförelse
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Hantering av djur före slakt utgår framförallt från tre aspekter: effektivitet, arbetsarskydd och djurvälfärd. I denna litteraturstudie kommer fokus läggas på djurvälfärdsmässiga aspekter vid kycklingslakt. READ MORE
-
13. Föräldradjur inom slaktkycklingindustrin : välfärdsproblem och försök till åtgärder
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Dagens slaktkycklingindustri har medfört flera välfärdsproblem för de avelsfåglar (föräldradjuren) som används för att producera slaktkycklingar och detta arbete syftar till att ge en överblick över dessa välfärdsproblem samt redogöra för eventuella försök till åtgärder som gjorts. De mest uppmärksammade problemen handlar om foderrestriktioner samt aggressiva beteenden vid parning. READ MORE
-
14. Miljöns inverkan på slaktkycklingars beteende
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Skillnaderna i beteende mellan den röda djungelhönan och slaktkycklingar är inte stor. Därför är det intressant att se hur slaktkycklingen påverkas av den kommersiella miljö den hålls i, en miljö som skiljer sig mycket från hur den röda djungelhönan lever. READ MORE
-
15. Campylobacter spp. hos slaktkyckling : riskfaktorer på inhysningsnivå
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Campylobacter spp. är en av de vanligaste orsakerna till gastroenterit hos människor världen över. Hantering och konsumtion av kycklingkött har länge varit en känd orsak till campylobacterios hos människa. READ MORE