Essays about: "slaktsvin"
Showing result 11 - 15 of 26 essays containing the word slaktsvin.
-
11. When and what determines the death of an animal? A study investigating the heart activity during slaughter of farm animals
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Slaughter of animals should consist of two steps in order to be considered humane. The first step of the slaughter process is stunning, with the purpose of inducing unconsciousness and insensibility in the animal. The second step is exsanguination, which causes bleeding and eventually death. READ MORE
-
12. Kognitionsforskning i djurhållningen: grisars kognition och dess tillämpning vid slaktsvinshållning
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Pigs are often mentioned as relatively intelligent animals when compared to other nonhuman species. Despite this knowledge, the vast majority of pigs are kept under conditions that lack opportunities to satisfy their cognitive needs. READ MORE
-
13. Utfodringsfrekvensens påverkan på prevalensen svansbitningar hos slaktsvin
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Svansbitning är ett stort problem i slaktsvinsproduktionen ur såväl djurvälfärdsmässig som ekonomisk synvinkel. Etiologin bakom problemet anses vara multifaktoriell och är ej helt utredd. Man kan dela in faktorerna i interna riskfaktorer och externa riskfaktorer. READ MORE
-
14. Jämförelse av blötutfodringsanläggningar för grisar : intervju med blötutfodringsanvändare och säljare
University essay from SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)Abstract : Sedan tidigare har det inte funnits någon jämförelse mellan tillverkarna och vad det är som ingår i en blötutfodring. Tillverkarna har egna idéer om hur blötutfodringen skall vara uppbyggd och fungera. Det leder till skillnader mellan tillverkarna, vilka är intressanta att känna till vid investering av en blötutfodringsanläggning. READ MORE
-
15. Stallmiljöns inverkan på förekomst av gödselförorenade slaktsvin
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Certifiering av den Svenska grisproduktionen har sedan 2010 varit ett krav från slakterinäringen i Sverige. Certifieringen ska säkerställa en god djurvälfärd ute på grisgårdarna. Sigill Kvalitetssystem AB är idag ägare till bland annat standarden IP SIGILL GRIS samt grundcertifiering gris. READ MORE