Advanced search
Showing result 1 - 5 of 9 essays matching the above criteria.
-
1. Att vara och verka på en plats : en studie om små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : I denna uppsats undersöks små livsmedelsföretagare på landsbygden och deras relation till plats och nätverk. Studien utgörs av fyra kvalitativa intervjuer med små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun. READ MORE
-
2. Perenn odling med jorden i fokus : odling av perenna frukt-, bär- och grönsakskulturer för en alternativ livsmedelsproduktion i svenska klimatzon fyra
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : I arbetet beskrivs inledningsvis jordbearbetningens negativa effekter på våra odlingsmarker. Vidare skildras jordbearbetningens omfattning i annuella odlingssystem jämfört med i perenna odlingssystem. READ MORE
-
3. Digitalisering av gårdsbutiken : en fallstudie av Local Food Nodes
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Det svenska jordbruket har genomgått rationaliseringar och jordbruken har blivit allt större och mer specialiserade sedan slutet på 1900-talet. Mindre enheter har haft svårt att konkurrera och därför tvingats lägga ner. Intresset för närodlad mat har däremot växt i samhället under de senaste åren. READ MORE
-
4. Reproductive management and performance in smallholder dairy farms in Tajikistan
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Tajikistan is classed as a lower-middle-income country with 1/3 of its population living in poverty, facing several challenges restraining its development. One contributing factor of restraining the development is the low level of income – individually and nationally. READ MORE
-
5. Från industriproduktion till mathantverk : en diskursanalys om ostproduktionen
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Den svenska livsmedelsproduktionen har sedan slutet av 1800-talet varit präglad av stora produktionsvolymer, stora enheter och en åtskillnad mellan produkt och producent. Denna norm för hur livsmedel produceras idag har jag valt att benämna industriproduktionsdiskursen. READ MORE