Essays about: "småskalig livsmedelsproduktion"
Showing result 6 - 9 of 9 essays containing the words småskalig livsmedelsproduktion.
-
6. Gårdsanalyser av mjölkens sammansättning hos Svenska lantrasgetter med en mobil infraröd spektrometri-metod, MIRIS
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Svenska mjölkgetter hålls vanligen för ostproduktion, där ostarna oftast tillverkas i egna gårdsmejerier. Det finns idag en växande marknad för getost i Sverige och efterfrågan på lokalproducerade livsmedel har ökat, vilket innebär att den svenska getnäringen har en betydande roll inom ramen för miljö och närproducerande livsmedel. READ MORE
-
7. Entreprenörskap på landsbygden : 6 små livsmedelsförädlande företag i Mälardalen
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : For a long time, economic activity has decreased and shows a downward trend in the food sector. To break this requires efforts to strengthen corporate position with the ability to meet market challenges. READ MORE
-
8. Marknadsföring av lokal mat : en fallstudie av tre livsmedelsproducenter
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : The process of food production has changed dramatically over the past one hundred years. Industrialization has led to large units of production, manufacturing, distribution, marketing and retail business. READ MORE
-
9. Hur man minskar avståndet mellan matproducent och konsument
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Varför köper inte svenskar mer närproducerad mat? Den globala trenden går mot ett samhälle som ska vara mer självförsörjande för att minska den negativa klimatpåverkan. Hur ska vi få svenskar att äta livsmedel som är närproducerade? Svaret är inte enkelt men att erbjuda konsumenter närproducerade livsmedel är en bra början. READ MORE