Advanced search
Showing result 1 - 5 of 157 essays matching the above criteria.
-
1. Evaluating the feasibility of chitosan as an adhesive for wood laminates and as a matrix for transparent wood
University essay from KTH/Fiber- och polymerteknologiAbstract : En av grundpelarna i alla hållbara system är införandet av en cirkulär ekonomi, som främjar återanvändning och återvinning av material. Plast är en av i utmaning i detta avseende på grund av den stora produktionsvolymen variation i sorter och långsamma nedbrytn. READ MORE
-
2. Spridning av mjöldryga genom renkavle
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Mjöldryga (Claviceps purpurea Tul.) är en svampsjukdom som leder till stora skador på framför allt råg och vete. Den är vanligt förekommande i Europa och befaras öka i framtiden. Renkavle (Alopecurus myosuroides Huds. READ MORE
-
3. Blomfröodling : metoder och förutsättningar för produktion i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Samtidigt som miljö och hållbarhet diskuteras flitigt när det kommer till odling importeras den största delen fröer som odlas i Sverige. Detta gäller inte minst blomfröer. Genom en litteraturstudie beskrivs faktorer, metoder och odlingssystem som är av betydelse vid fröproduktion. READ MORE
-
4. Förhållanden för pollination i rödklöver; konstant eller tidsbunden variation? : undersökning av tidpunktens inflytande över variation i pollinering och frösättning hos Trifolium pratense L.
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Frösättning i klöver (Trifolium pratense L.) är i majoritet av moderna kommersiellt odlade sorter högt varierande och ger en opålitlig och osäker produktion. READ MORE
-
5. Nodulation and biomass development of yellow and blue lucerne under pH stress
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Approximately 77% of global arable land use is devoted to forage cultivation, which is the basis for animal production and global food security. Therefore a sustainable and biologically diverse forage cultivation is needed. Feed for cattle needs to contain a good balance between fibre, energy and protein. READ MORE